Nyheter

Årets sista nyhetsbrev från Sveriges hembygdsförbund

Läs om bidrag att söka från Riksantikvarieämbetet, Sveriges hembygdsförbunds årliga enkät och en rad intressanta webbseminarier. Om du inte prenumererar gör det här!

Till nyhetsbrevet

Kulturrådets krisstöd - här kan du se alla som beviljats stöd

På Kulturrådets hemsida redovisas nu alla som beviljats krisstöd, dels för inställda evenemang, dels för särskilda behov. Av Sveriges hembygdsförbunds medlemsföreningar har Källa Hembygdsförening i Kalmar län och Brunskogs Hembygdsförening i Värmlands län fått mest i kategorin krisstöd för inställda evenemang: 438 200 kr respektive 278 500 kr. 

I kategorin krisstöd för särskilda...

Läs mer >

Hembygdsrörelsen satsar på utvecklad turistverksamhet

Sveriges hembygdsförbund satsar just nu på en utveckling av hembygdsrörelsens verksamhet gentemot turister och tillresta besökare. Satsningen sker med stöd från Tillväxtverket i ett projekt som pågår fram till april-maj 2021.

Läs mer >

SHF publicerar filmserie om arkivering

Lagom till Arkivens dag 14 november publicerade SHF filmserien "Ta hand om arkiven". De tio filmerna är framtagna av Föreningsarkivet Jämtlands län och särskilt riktade till hembygdsföreningar. Satsningen är en del av SHF:s arkivprojekt som finansieras av Riksarkivet.  

Läs mer >

Visa fler