Upplev vårt kulturarv 

 

Kulturarvet är det vi bär med oss från tidigare generationer. Det säger något om vad människor gjorde och tänkte, och hur samhället utvecklades. Men det säger också något om vilka vi är idag. Hos våra medlemsföreningar kan du uppleva genuint kulturarv som speglar det som hänt i bygden, för hundratals år sedan och för inte alltför länge sedan. Här finns spännande samlingar, museum och arkiv med föremål, fakta och berättelser från bygden. 

Välkommen!

Image

Några exempel - du hittar fler längre ner på sidan

Vikingabåt och tidsmaskin

Erikskulle är ett unikt utflyktsmål mitt i det fagra Roslagen. Ta del av bred samling föremål från yngre stenålder till första halvan av 1900-talet. Missa inte den unika Viksbåten och den märkliga tidsmaskinen!

Norrtälje, Stockholms län

En park för hela familjen

I Ängelholms hembygdspark finns något för hela familjen. Lekplats för barnen och en mängd olika djur. På sommaren är museerna öppna och den som blir hungrig kan äta mat, fika, glass och våfflor. 

Ängelholm, Skåne

Himmelsberga på Öland

Ett museum som sätter igång fantasin och ger en aning om hur livet gestaltade sig för 1700- och 1800-talets människor. En idyll för stressade nutidsmänniskor. Här finns också en konsthall, galleri och butik. 

Himmelsberga, Öland

Arrangemang och besöksmål

Tips
Du hittar fler aktiviteter på föreningarnas hemsidor