Upplev vårt kulturarv 

 

Kulturarvet är det vi bär med oss från tidigare generationer. Det säger något om vad människor gjorde och tänkte, och hur samhället utvecklades. Men det säger också något om vilka vi är idag. Hos våra medlemsföreningar kan du uppleva genuint kulturarv som speglar det som hänt i bygden, för hundratals år sedan och för inte alltför länge sedan. Här finns spännande samlingar, museum och arkiv med föremål, fakta och berättelser från bygden. 

Välkommen!

Image

Några exempel - du hittar fler längre ner på sidan

VikingaTider - Där historien får liv

VikingaTider är ett arkeologiskt open air-museum med tema vikingatid och tidig medeltid, beläget vid Lödde å. Ett museum för hela familjen!

Löddeköpinge, Skåne

Genuina julmarknader i hela landet!

Upplev en riktigt genuin julmarknad hos våra medlemsföreningar. Från norr till söder kan man ta del av traditionellt hantverk, julens läckerheter och framför allt god julstämning! 

Hitta julmarknader

Åsens by - byn där tiden har stannat

I kulturreservatet Åsens by kan du resa tillbaka i tiden för att uppleva en tidstypisk småländsk by. Ströva runt på egen hand, övernatta och delta i olika aktiviteter. Under sommarhalvåret betar djur av svenska lantraser i det gamla odlingslandskapet.

Åsens by, Jönköpings län

Arrangemang och besöksmål

Tips
Du hittar fler aktiviteter på föreningarnas hemsidor