Om oss

Finns det hembygdsföreningar i Stockholm? Alltför ofta får vi den frågan och svaret är, självklart! Stockholm är hembygd för väldigt många människor, och Stockholms län består av stad, landsbygd, glesbygd, förort, skärgård och allt där emellan. Stockholms läns hembygdsförbund är en paraplyorganisation för länets hembygdsrörelse och våra 119 medlemsföreningar erbjuder årligen...

Läs mer >

Det har återigen blivit dags för årsmöte, i år träffas vi den 11 april på Folkes, Huddinge kulturhus.
Alla dokument (kallelse, program, dagordning, belöningar och två varianter av anmälningsblankett) finns under aktuella dokument HÄR

Enligt stadgarna äger varje medlemsförening rätt att sända ett ombud per varje påbörjat 50-tal medlemmar, dock...

Läs mer >

Nu finns mars nyhetsbrev att läsa med många tips och nyttig information. Det är i detta nyhetsbrev du får veta vem som blivit nominerad till årets hembygdsförening och vart du ska gå om du vill lära dig fläta en korg!

Om du känner någon du tror är intresserad av att få...

Läs mer >

I årets första nyhetsbrev från Kulturväxtgruppen finns både boktips och information om kommande föreläsning. Du kan prenumerera på nyhetsbrevet genom att skicka ett mejl till [email protected] men det går också att läsa nyhetsbrevet här på webben. 

I årets andra nyhetsbrev från Skärgårdsgruppen kan du läsa om den nordiska klinkbåtstraditionen, om sommarens rodd med allmogebåtar och hur utställningen Konst på Blidö gick. Du hittar nyhetsbrevet här!

Men vi fortsätter att kommunicera med både medlemmar och omvärld. Förbundet har beslutat att sista numret av tidningen Ledungen ges ut i maj 2023. Bakgrunden till beslutet är vikande antal prenumerationer, höjda papperspriser och distributionskostnader. Läs sista numret digitalt Ledungen_nr 1-2_2023.pdf och läs mer om beslutet här.

Under flera år har Stockholms läns hembygdsförbund tillsammans med fyra medlemsföreningar arbetat med projektet Kulturarvsstigar i skärgården. Projektet finansierades av Riksantikvarieämbetet och har resulterat i bland annat informationsskyltar, röjda stigar, en vacker karta och en bok. Som avslutning har vi tagit fram fyra korta filmer som presenterar de medverkande föreningarna.

Första...

Läs mer >

En av de vanligaste frågorna som landar hos kansliet är vad man ska göra med föreningens alla föremål. Det kan handla om allt från gallring, hur man värderar ett föremål och juridik kring gåvor. På den här sidan samlar vi information om detta och lite mer. Se sidan som en...

Läs mer >

I Ledungens nr 1:2021 kunde du läsa om Sture Wärlinders insamlande av ljud och visst vill du väl veta hur en diselross Fendt F12HL eller handmjölkning låter? Väntan är över för nu kan du lyssna här!

 

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Skärgårdsexpedition till Möja

20 maj 2024 08:00 - 20 maj 2024 17:00

Nu är det dags för årets första Skärgårdsexpeditioner, denna gång med landstigning på Möja. Ombord på m/s Sjöbris är det som vanligt vår oumbärlige kapten och ciceron Göran P Sjödin som fängslande guidar om öar, byggnader, båtar och skärgårdsbor.

Expeditionen görs i samarbete med Blidösundsbolaget för att kunna erbjuda...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]