Om oss

Finns det hembygdsföreningar i Stockholm? Alltför ofta får vi den frågan och svaret är, självklart! Stockholm är hembygd för väldigt många människor, och Stockholms län består av stad, landsbygd, glesbygd, förort, skärgård och allt där emellan. Stockholms läns hembygdsförbund är en paraplyorganisation för länets hembygdsrörelse och våra 120 medlemsföreningar erbjuder årligen...

Läs mer >

Kansliet har stängt under juli och augusti. Om du behöver komma i kontakt med någon i styrelsen finns kontaktuppgifter här. Trevlig sommar!

Nu finns ett nyhetsbrev för alla sommarmånader att  läsa. Som vanligt med tips på aktiviteter i både stad och land, regn och sol. Glad sommar!

Om du känner någon du tror är intresserad av att få information om länets hembygdsrörelse får du gärna tipsa dem om att prenumerera. Det gör man...

Läs mer >

I årets första nyhetsbrev från Skärgårdsgruppen kan du bland annat läsa om gruppens remissyttrande om Naturvårdsverkets förslag till Nämdöskärgårdens nationalpark, jubileums postrodden, Öarnas dag på Blidö och en massa andra härliga skärgårdstips. Du hittar nyhetsbrevet här!

Nu har juryn sagt sitt, det blir Lidingö hembygdsförenings bok Försvunna hus på Lidingö som blir Stockholms läns hembygdsförbunds bidrag till den nationella tävlingen Årets hembygdsbok.

Juryn hade ett tufft jobb att utse en vinnare eftersom årets nomineringar var både många och bra men Lidingös bidrag stack ut lite extra.

Juryns motivering...

Läs mer >

I årets första nyhetsbrev från Kulturväxtgruppen finns både boktips och information om kommande föreläsning. Du kan prenumerera på nyhetsbrevet genom att skicka ett mejl till [email protected] men det går också att läsa nyhetsbrevet här på webben. 

Under flera år har Stockholms läns hembygdsförbund tillsammans med fyra medlemsföreningar arbetat med projektet Kulturarvsstigar i skärgården. Projektet finansierades av Riksantikvarieämbetet och har resulterat i bland annat informationsskyltar, röjda stigar, en vacker karta och en bok. Som avslutning har vi tagit fram fyra korta filmer som presenterar de medverkande föreningarna.

Första...

Läs mer >

En av de vanligaste frågorna som landar hos kansliet är vad man ska göra med föreningens alla föremål. Det kan handla om allt från gallring, hur man värderar ett föremål och juridik kring gåvor. På den här sidan samlar vi information om detta och lite mer. Se sidan som en...

Läs mer >

I Ledungens nr 1:2021 kunde du läsa om Sture Wärlinders insamlande av ljud och visst vill du väl veta hur en diselross Fendt F12HL eller handmjölkning låter? Väntan är över för nu kan du lyssna här!

 

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]