Nyheter

Hemliga resan gick till Anundshög

Sveriges största gravhög vid Anundshög i utkanten av Västerås var första stopp på den hemliga resan för ett 50-tal av de medlemmar i hembygdsföreningen som medverkat som funktionärer vid några av föreningens arrangemang under året.   
Anundshög är Sveriges största forntida gravhög, 9 m hög och 64 m i diameter....

Läs mer >

Båven runt på 2 timmar och 10 min

Långa banan på nionde upplagan av Båven runt blev några km kortare på grund av brobygget vid Jälund på Hyltingeö. Sol hela dagen men ingen extremvärme. Snabbaste cyklisten på långa banan kom i mål redan efter två timmar och 10 minuter. Totalt deltog 230 cyklister och många tackade för ett trevligt arrangemang. 

Läs mer >

Midsommarfest med rekordpublik

Att besöka midsommarfesten på Hembygdsgården i Sparreholm är tradition bland många och det pratas om nytt besöksrekord. Men någon exakt besökssiffra är svårt att ange då det inte delades ut några entrébiljetter. 

Inne på festplatsen gällde bara kontanthantering, men den som inte hade kontanter på fickan kunde i stället betala entrén med swish och...

Läs mer >

Traditionellt Valborgsfirande med brasa och fyrverkeri

Vindstilla, vatten runt brasan och brandvärn i bakgrunden skapade rätta förutsättningar för ett traditionellt valborgsmässofirande med körsång, vårtal, brasa och fyrverkeri vid Hembygdsgården i Sparreholm.

Många har oroats över brandfaran inför valborgsfirandet men i Sparreholm kunde programmet genomföras enligt det traditionella  programmet. Brasans placering direkt i anslutning till strandkanten och ett...

Läs mer >

Hembygdsåret 2018 på film och tre nya i styrelsen


Söndagen den 7 april höll föreningen sitt 75:e årsmöte i hembygdsgården. Mötesdeltagarna fick som verksamhetsberättelse återuppleva det gångna verksamhetsåret på film sammanställd av Karl Persson. Åskådarna fick bland annat höra tidigare anställda vid HSB berätta om sin tid på fabriken. Det blev några glimtar från midsommarfesten och 75-årsjubileet, ett bildsvep från cykelloppet Båven...

Läs mer >

Programplanering för 2019

Årsmötet är avklarat. Sen kommer Valborgsmässofirande, Vårstädning och Vårfest.
I sommar blir det Midsommarfirande, Cykellopp och Friluftsgudstjänst
Till hösten kommer Utflyktsresa, Berättarkväll, Halloween och Julmys.
Däremellan kommer en massa underhållsarbeten på hembygdsgården. 
Nu kan du läsa mer om föreningens planer för aktiviteterna på Hembygdsgården...

Läs mer >

Årsmöte
Körsång på Valborgsfirande
Vårfest med grillning
Visa fler nyheter

Om oss

Hyltinge hembygdsförening, som grundades 1943, förvaltar en vackert belägen hembygdsgård intill väg 57, vid utfarten från Sparreholm mot Gnesta. Hembygdsgården ligger i en ekbacke, på en udde i sjön Båven, 1 km NO om Sparreholms samhälle.

Läs mer >

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]