Hembygdsföreningen 75-årsjubilerar

I oktober 1943 samlades 200 personer i Sparreholms Folkets hus för att lyssna till landsantikvarien Ivar Schnells föredrag om Hyltinge under 9000 år. Det var upptakten till  bildandet av Hyltinge hembygdsförening som nu i höst fyller 75 år. I 60 år av den tiden har verksamheten bedrivits på den udde i Båven där hembygdsgården ligger i dag. Det firas med en jubileumsfest på logen vid hembygdsgården lördagen den 8 september 2018.
Läs mer

Martin o Andreas snabbast i Båven runt 2018

Andreas Jonsson Sparreholm cyklade 82 km på 2 tim 32 min.

Andreas Jonsson från Sparreholm var snabbast på 82 km och var i mål tre minuter före en 10-mannaklunga med bland andra pappa Hasse Jonsson i åttonde upplagan av Båven runt.
På den kortare banan på 44 km  var 17-årige Martin Elmwall med rötter från Sparreholm snabbast i sitt tredje lopp av Båven runt.

Klicka här så kommer du till ett bildreportege från cykelloppet.

Klicka här så kommer du till resultatlistorna.

Verksamhetsberättelse för 2017

En utbyggnad av parstugan med en ny handikappvänlig entré var årets största underhållsprojekt. Det kostade en ansenlig summa pengar, men vi har fått bidrag både från Länsstyrelsen och kommunen. Midsommarfesten som samlade tusentalet besökare och sjunde upplagan av Cykelloppet Båven runt gav båda ett gott ekonomiskt utbyte. Massor av ideellt arbete belönades med en bussresa till Vikbolandet.  Läs mer

 

 

Lyktor seglar över Båven

Rislyktor släpps upp från gästhamnen

Första söndagen på nya året var det åter dags att släppa upp rislyktor. Det är en tradition som startades av kommunen 2011 för att fira 40-årsjubileét av Flen som ”storkommun”.
Läs mer på Lyktuppsläpp vid småbåtshamnen

Jul i Sparreholm 2017

Hembygdsföreningen visade historiska bilder och teaterkulisser på boulehallen när Sparreholms föreningar samsades med hantverkare om Jul i Sparreholm
Läs mer på Jul i Sparreholm 2017

Hembygdens eldsjälar

– Det är så roligt att träffa alla glada människor, säger Gun Johansson, stugvärd och bokningsansvarig för Hembygdsgården i Sparreholm. Jag känner alla här, skrattar hon. Gun och hennes man Lasse Johansson är eldsjälarna som ser till att allting fungerar när hembygdsgården ska hyras ut.  Läs mer om Gun och Lasse

Höstfest med straffsparksturnering

Det är livat på fotbollsplanen i Sparreholm när ortens föreningar bjuder in till höstfest. Där pågår straffsparksturnering med gamla fotbollsspelare, lekar för yngre och underhållning i partytältet. Läs mer på Hostfest med straffspark

Hemliga resan gick till Vikbolandet

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Yvonne Sandmark uppvaktades av nyfikna strutsar på Vikbolands Struts

Medlemmar som aktivt medverkat i hembygdsföreningens aktiviteter under året bjöds på hemlig resa till en strutsfarm på Vikbolandet, lunch med grillad struts och ett besök på Zarah Leandermuseet.  Läs mer om föreningens hemliga resor.

Cykelvärldsmästare deltog i årets Båven runt

Stor cykelfest med totalt 260 cyklister i årets cykellopp Båven runt. Två timmar och 29 minuter räckte för de tio snabbaste cyklisterna att köra 82 km med Peter Lind från Åre i täten. Några minuter senare kom en världsmästare i linjelopp 2002 och 2003 Susanne Ljungskog från Nykvarn som första kvinna i mål.

Joacim WäpplingFotograf: Joacim Wäppling

Susanne Ljungskog placerade sig i täten inför starten på 82 km

Läs mer

 

Tusentalet besökare på midsommarfesten

Växlande molnighet och lite blåst men inget regn är tydligen ett bra midsommarväder för antalet besökare vid Hembygdsgården på midsommarafton är bland det högsta som noterats under de senaste åren.

Karl PerssonFotograf: Karl Persson

Barbro, Margareta, Sten o Knut välkomnar besökarna vid grinden

Läs mer