Kulturarvsdagarna 2018

Gammaldags fika! Dela kulturarvet på Kulturarvsdagarna 2018. Bilder från tävlingen ”Händer i hembygden”

Hög tid att anmäla ditt arrangemang till evenemanget på Riksantikvarieämbetet. Årets evenemang äger rum mellan fredagen den 7  till söndagen den 9 september. Anmäl senast den 30 juni så syns du på webbplatsen under hela sommaren!
Länk till Riksantivarieämbetet

 

Midsommar i Sörmland

Den Sörmländska hembygdsrörelsen firar traditionsenligt midsommar i dagarna tre. Välkommen till det midsommarfirande som passar dig! Midsommar 2018

 

Tävlingen är avgjord!

Tävlingsresultatet från Gammaldags Malmköpings Marknad finns i länken här. Rätt svar kommer att publiceras i höstens första nummer av Dymlingen.

Grattis till vinnarna: Lars Andersson, Ann-Charlotte Strid Johansson, Åsa ”The Best” Andersson och Per Johansson.

 

Ändringar i Sommar i Hembygden

Vandrarhemmet i Björnlunda öppnade den 1 juni och är öppet till den 26 augusti.

Smedjans dag i Ramshammar, Kjula Jäder, är flyttad från den 7 aug till den 19 aug.

För fler ändringar och mer detaljer se resp förenings hemsida. Adresserna finns under ”Föreningar och museer” till vänster.
Hela tidningen finns i den blå boxen till höger.

Sommar i hembygden finns också på din turistbyrå

Nya hemsidan

Bergshammars hembygdsförenings nya hemsida har redan blivit publicerad. Här kan ni få en idé om hur er sida kan komma att se ut när ni också kommit gång. nya.hembygd.se/bergshammar 

GDPR

GDPR ordförandekonferensen Här är bildspelet från Ordförandekonferensen den 3 maj.

Det första vi bör göra är alltså att skapa en bild av vilka register föreningen för. Här finns Södermanlands hembygdsförbunds förteckningsregister, som det ser ut den 22 maj 2018. Vi utgår från att detta successivt kommer att utvecklas allteftersom konsekvenserna av den nya lagen kommer att konkretiseras ytterligare.

 

En smart digital höst

För att vi ska lyckas så bra som möjligt med höstens träffar om e-arkivering och digitalt arbete ber vi er säga vad ni vill i en enkät som finns i denna länk. Det går också att följa QR-koden här. Enkäten pågår fram till slutet av maj.

Sommar i hembygden

Senast den 25 april behöver vi ha ert underlag för årets sommarprogram.

Här finns mer information.

Årsmöteshandlingar

Senast den 9 april behöver vi er anmälning till årsmötet den 21 april. Årsmöteshandlingarna finns under rubriken Års- och höstmöten.

Inför den 1 april

Den 1 april får alla som använder hembygd.se en ny hemsida. Dags att spara och dokumentera våra sidor – om man inte redan gör det. Här i länken finns ett enkelt sätt att göra detta: Hur såg hemsidorna ut 2017 egentligen