Välkommen hem!

Den sörmländska hembygdsrörelsen Fotograf: Den sörmländska hembygdsrörelsen
Arkivens dag den 12 november. Kontakta Helena Karlsson på Arkiv Sörmland med era aktiviteter så att de kommer med i marknadsföringen nu genast.

De uppgifter vi behöver få in från dem av er som anordnar aktiviteter på Arkivens dag i år är:
Namnet på arrangören/arrangörerna
Besöksadress för arrangemanget
Öppettider
Eventuellt program/beskrivning av arrangemanget och/eller länk till webbsida där mer information finns. Om ni har affisch, programblad eller annat är det jätteroligt om ni skickar med dem också.
Kontaktperson med kontaktuppgift för allmänhet och media
Läs mer om temat www.arkivensdag.se 

Mat och dryck i Sörmland förr och nu

Humanistiska förbundet hälsar alla välkomna till en kväll om mat i Sörmland den 17 oktober klockan 18.30

Sista Sörmlandsbygden kommer i år

Sörmlandsbygden skriver om Sörmlandsbygden. Klicka på bilden så blir den större. Fotograf: Sörmlandsbygden skriver om Sörmlandsbygden. Klicka på bilden så blir den större.
Sörmlandsbygden 2017 blir den sista boken i serien som startade 1932. Distributionen startar till hembygdsföreningarna i samband med Höstmötet den 19 november.

Vill din förening har fler eller färre böcker än förra året ber vi er höra av sig till kansliet i god tid innan den 19 november.

Tipsa varandra här!

När man samlas med höga förväntningar är det trevlig om de uppfylls.

För en tid sedan, säkert ett år, fick vi ett önskemål om att skapa en tipssida för lyckade programinslag. En tipssida bygger på tips, så sätt igång och tipsa, så läggs det upp på ”Programtips” här till vänster. Bra förslag, varningar, sådant ni själva skulle vilja veta innan ni bokar ett inslag.

Hembygdsföreningarnas dag på Fristadstorget

Foto GDFotograf: Foto GD
Söndag 25 september 12-16 på Fristadstorget. För att fira Hembygdens år och Sveriges Hembygdsförbunds 100-årsjubileum inbjuder föreningarna i Eskilstuna er till Hembygdsföreningarnas dag med underhållning, linberedning, Jubileumsutställningen 100 år i bilder, ansiktsmålning och stupstock. Tal av kommunfullmäktiges ordförande Ann-Sofie Wågström kl 13. Allsång kl 15.30. Välkomna!

Projekt i din förening

Projektdag i Flen den 20 oktober

Välkomna till Flen den 20 oktober. Anmälan till Vuxenskolan.

Klicka på bilden för att förstora den.

Platser där vi möts

Berättarcafé den 27 sept

 

Berättarcafé i Kulturhuset Slottsvakten den 27 september.

Välkommen att berätta eller att lyssna. Vilka platser är viktiga för dina möten? Kan du inte komma till Slottsvakten? Berätta ändå på Minnen.se Där kan du även ladda upp ljudfiler och filmer.

Kulturarvsdagen – hela helgen 10-11 sept

Foto KGZ Fougstedt

Är ni redo för Kulturarvsdagen 2016, med temat ”Tidens rörelser”? Under helgen den 10-11 september finns ett stort utbud av arrangemang att välja mellan. Det sörmländska utbudet i hembygdsrörelsen finns här i länken.
Se också aktivitetskalendern

Kick off för Temaresor i Rekarnekretsen

Gardsbutik-4972Fotograf: Gardsbutik-4972
Välkomna till Tourist Center, Rothoffsvillan, Tullgatan 4 den 12 oktober klockan 14-16.  Vi får reda på mer om Tourist Center och verksamheten där. Vi diskuterar Temaresorna som redan är packade inför 2017 och om annat vi skulle kunna göra för att locka besökare även om man inte har en färdigpackad resa. Inbjudan

 

Hembygdsrörelsen på Skansen

Leif Jacobsson och prinsessan Sofia under högtidsceremonierna på kvällen. Foto GD

Den 27-28 augusti firade vi Hembygdens helg på Skansen.

I länken här finns en del bilder från Södermanlands hembygdsförbunds öden och äventyr under helgen.

I länken här kommer ni till en länksamling där ni till exempel kan lyssna på prinsens tal, se rörliga bilder och se läsa artiklar. Några av länkarna går via Facebook.