Om oss

Hållnäs hembygdsförening anordnar flera olika traditionsfyllda evenemang, som nationaldagsfirande, midsommarfirande, Hållnäsveckan med mera. Vi förvaltar en rik kulturskatt i form av byggnader och inventarier, och dokumenterar bygdens historia såväl som nutid.

Föreningen bildades 1930 i en tid med knappa resurser men med en stark vilja att bevara bygdens särart och verka...

Läs mer >

Nu finns ett par olika uppsatser om Hållnäs att läsa här på hembygdsföreningens webbsida. Gå till "Om Hållnäs" längst ner i menyn till höger och klicka på plustecknet så kommer rubriken "Skrivet om Hållnäs" upp, eller klicka här för att komma direkt dit.

Griggebosågen ska få nytt spillertak

I september 2023 ska Griggebosågen få ett nytt spillertak då det som lades 2007 har gjort sitt. Hållnäs hembygdsförening, som förvaltar sågen, har fått bidrag från Länsstyrelsen och Uppsala läns hembygdsförbund för att se till att arbetet genomförs.

Taket på Griggebosågen behöver mellan 12000-14000 stycken spiller....

Läs mer >


Ett möte på årets varmaste dag

När du jobbar som ordförande i en hembygdsförening får du alla sorters telefonsamtal. Det kan vara människor som vill ha reda på var släktingar bott, släktforskning, allmänt om vår hembygdsgård eller kanske vill de se vår unika samling av fiskeredskap. För ungefär ett...

Läs mer >

Visa fler