Om oss

Torpöns Hembygdsförening kom till i början av 1960-talet med huvudsyftet att behålla Övrabo skola som samlingslokal. I slutet av 1960-talet började föreningen att samla in uppgifter om gårdarnas och torpens historia, vilket så småningom kom att dokumenteras i häftet "Från Färjan till Dragsbron". Föreningen har också publicerat häftet "Brandsnäs Industrihistoria". På 1970- och 80-talen arrangerade föreningen några bygdespel. Sedan slutet av 1980-talet har föreningen ungefär vartannat år byggt kolmilor och tillverkat träkol vid Lomsviken i öns södra ände. Annandag Påsk varje år anordnar föreningen en" Äggalunk". Andra återkommande aktiviteter har varit tipsvandringar under juli månad och dagsutflykter till intressanta resmål. Föreningen har också byggt "Sommaskep" och deltagit i roddtävlingar. Sedan hösten 2018 arbetar vi med projektet "Torpön 1950 - 2020".

Läs mer >

Nyheter

Årets aktiviteter

Preliminär lista på årets aktiviteter

2020-04-13  kl 10.00 (Annandag Påsk) Äggalunken. Vi samlas vid Lomsviken (vid kolarkojan). Hasse Ek kommer att berätta om kolningen i allmänhet och i synnerhet den kolning som utförts vid Lomsviken. Det kommer att bjudas förtäring.och de som vill kan vandra i naturskyddsområdet.

2020-04-25 kl 15.00 i Stebbarp....

Läs mer >

Studiecirkeln "Torpön 1950 - 2020

Den 21 oktober 2018 hade vi en filmvisning i Solviken. Drygt 60 personer såg filmen "Bykåka", en inspelning av teaterföreställningen med samma namn som spelades vid Bodaviken 1984. Flera av föreningens tidigare och nuvarande medlemmar agerade.

Filmkvällen var också upptakt till studiecirkeln Torpön 1950 -2020, vilken syftar till att dokumentera vad...

Läs mer >

Grannsamverkan

Den 7 februari 2018 hölls i Solviken en genomgång av Peter Viveland från Polisen i Linköping om Grannsamverkan mot brott. Bildmaterialet från mötet kan hämtas genom att markera nedanstående länk och sedan högerklicka och välja "Öppna länk" i det fönster som visas. Då visas en ruta där du får förslag...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: e-mail: [email protected]