Om oss

Torpöns Hembygdsförening kom till i början av 1960-talet med huvudsyftet att behålla Övrabo skola som samlingslokal. I slutet av 1960-talet började föreningen att samla in uppgifter om gårdarnas och torpens historia, vilket så småningom kom att dokumenteras i häftet "Från Färjan till Dragsbron". (Häftet går inte att köpa längre, innehållet finns...

Läs mer >

Nyheter

Årets aktiviteter

 

2021:

Insamling av uppgifter om vår nutidhistoria: "Torpön 1950 - 2020"  kommer att fortsätta även under 2021. Kontakta Pär Sandstedt [email protected] eller Vidar Ferm [email protected] om du vill medverka och lära dig mer om Torpön eller bidra med uppgifter. Vidar tar gärna emot uppgifter om fastigheter.

I övrigt:

Gympan i Lövåsa norrgård pågår...

Läs mer >

Studiecirkeln "Torpön 1950 - 2020

Den 21 oktober 2018 hade vi en filmvisning i Solviken. Drygt 60 personer såg filmen "Bykåka", en inspelning av teaterföreställningen med samma namn som spelades vid Bodaviken 1984. Flera av föreningens tidigare och nuvarande medlemmar agerade.

Filmkvällen var också upptakt till studiecirkeln Torpön 1950 -2020, vilken syftar till att dokumentera vad...

Läs mer >

Grannsamverkan

SÄKER LANDSBYGD (Nytt våren 2021)
Nu kan vi hjälpas åt att göra Torpön ännu säkrare

En hjärtstartare kommer att placeras på väggen till garaget i Lövhaga ( vid vägskälet mot Lövåsa - Börshult) och hembygdsföreningen stå som ägare av den.

”Säker Landsbygd” är ett projekt i Ydre som leds av Räddningstjänsten...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: e-mail: [email protected]