Om oss

Östergötlands Hembygdsförbund bildades den 4 maj 1941. Vårt huvudsyfte är att lyfta fram hembygdsrörelsens budskap och värderingar genom att främst stödja, organisera och utveckla hembygdsföreningar i Östergötlands län.

Idag (2021) är 95 hembygdsföreningar med ca 18.000 medlemmar anslutna till förbundet. Se länken "Hitta förening" uppe till höger på sidan! Vi arrangerar bl.a....

Läs mer >

Nyheter

Nu är nr 2-2022 av vår digitala medlemstidning Östergötlands Hembygdsblad ute!

Ladda ner det härifrån: och sprid det gärna i era kretsar. Medlemsföreningar: glöm inte att dela bladet till era medlemmar!

Hälsningar, kansliet ÖHF

 

Omslag HB-bladet 2-2022

Nu är det dags för hembygdsförbundets traditionella Höstkonferens igen!

Lördag den 24 september samlas vi i församlingshemmet vid Norra Vi kyrka i Ydre kommun. Värdar är Norra Vi Hembygdsförening. Se program och anmälan HÄR:

Välkomna!
/kansliet ÖHF

Norra Vi-vy


Årets Hembygdsturné har genomförts! Tisdag den 22 juni 2022 gick den femte hembygdsturnén för landshövdingen sedan traditionen började år 2016. Turnén gick denna gång norrut till fyra föreningar och blev lika lyckad som vanligt. Landshövding Carl Fredrik Graf med sällskap - bland andra länsrådet Ann Holmlid och Hembygdsförbundets ordförande...

Läs mer >

Risinge
Regna
Hällestad

Hembygdsbladet nr 1-2022 ute nu!

Tyvärr blev årets första nummer av vår medlemstidning Östergötlands Hembygdsblad försenat pga materialbrist. Men nu är det äntligen ute - ladda ner det HÄR och dela bland era föreningsmedlemmar och gärna övriga nätverk!

Trevlig vår/sommarläsning!
Hälsningar, kansliet ÖHF

 

 

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]