Nyheter


Nu är det officiellt! ÖBH vinner Sveriges hembygdsbok i år med Björn Berglunds fina bok om Östra skärgården genom 4000 år.

Prisutdelning och föreläsningar hålls på Blekinge museum, som tillsammans med Sveriges och Blekinges hembygdsförbund är arrangörer för den lokalhistoriska konferensen.

Anmäl dig senast...

Läs mer >

Hembygdsgårdens dag firas första söndagen i augusti. Föreningen uppmärksammade dagen genom att ha öppet på Skjutsstationen och vid Per August stenstuga. Det fanns på båda ställena möjlighet att titta på och köpa skrifter. På Skjutsstationen kunde man ta en fika samt besöka både vår nya smedja och timmerstugan.

Vid Per...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Föreningens historia - Logotyp - Styrelse - Kontakta oss - Bli medlem

Östra Blekinge Hembygdsförenings ändamål är att inom Kristianopel, Torhamn, Jämjö, Ramdala och Sturkö socknar i...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Öppet hus i Skjutsstationen

December 4, 2022, 11:00 AM - December 4, 2022, 2:00 PM


VI har volontärer på plats som kan svara på frågor, guida dig i arkiv och bibliotek, sälja skrifter. Under hösten kommer vi att flytta in material i vår nya läsesal i Skjutsstationen, så arkiv och bibliotek blir mer tillgängligt för er forskning.

Söndag 4/12 11-14

Tisdag 13/12 11-14

Vid samtliga Öppet hus...

Läs mer >

Konferens i Karlskrona om lokalhistoria i arkiv och landskap

December 10, 2022, 10:00 AM - December 10, 2022, 3:30 PM

Under en dag möts vi i Karlskrona i Blekinge och får ta del av berättelsen om hur Östra Blekinges hembygdsförening arbetat med lokalhistoria för att skapa kunskap för de som bor där nu och för kommande generationer. Tanken med dagen är att deltagarna ska få tillfälle att dela med sig...

Läs mer >

VISA MER