Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Öppet hus i Skjutsstationen

December 4, 2022, 11:00 AM - December 4, 2022, 2:00 PM


VI har volontärer på plats som kan svara på frågor, guida dig i arkiv och bibliotek, sälja skrifter. Under hösten kommer vi att flytta in material i vår nya läsesal i Skjutsstationen, så arkiv och bibliotek blir mer tillgängligt för er forskning.

Söndag 4/12 11-14

Tisdag 13/12 11-14

Vid samtliga Öppet hus...

Läs mer >

Konferens i Karlskrona om lokalhistoria i arkiv och landskap

December 10, 2022, 10:00 AM - December 10, 2022, 3:30 PM

Under en dag möts vi i Karlskrona i Blekinge och får ta del av berättelsen om hur Östra Blekinges hembygdsförening arbetat med lokalhistoria för att skapa kunskap för de som bor där nu och för kommande generationer. Tanken med dagen är att deltagarna ska få tillfälle att dela med sig...

Läs mer >

VISA MER

Nyheter

Hembygdsgårdens dag firas första söndagen i augusti. Föreningen uppmärksammade dagen genom att ha öppet på Skjutsstationen och vid Per August stenstuga. Det fanns på båda ställena möjlighet att titta på och köpa skrifter. På Skjutsstationen kunde man ta en fika samt besöka både vår nya smedja och timmerstugan.

Vid Per...

Läs mer >

ÖBH har i samarbete med Länsstyrelsen och Studieförbundet Vuxenskolan genomfört slåtter på Steneryds ängar. Redan dagen innan var det en liekurs med 16 deltagare. Flera av dessa deltog sedan tillsammans med ett 20-tal andra med att slå ängarna på slåtterdagen.
Maria Strand hälsade ett 50-tal personer välkomna till gillet. I samband med...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Föreningens historia - Logotyp - Styrelse - Kontakta oss - Bli medlem

Östra Blekinge Hembygdsförenings ändamål är att inom Kristianopel, Torhamn, Jämjö, Ramdala och Sturkö socknar i...

Läs mer >