Om oss

Välkommen till Föreningen Linköpings Ekoparks hemsida. Föreningen Linköpings Ekopark är en ideell, opolitisk och religiöst obunden förening. Vi arbetar för att riksintresset Tinnerö odlingslandskap (E100) i Linköping ska bli bevarat och utvecklat för sina oersättliga natur- och kulturhistoriska värden och för sitt stora värde som rekreationsområde. Det gäller också omkringliggande områden,...

Läs mer >

Nyheter

Ny frösådd

Nya frön från ängsblommor har samlats in under sommar/höst 2020 och de är nu sådda i småkrukor. Till våren ska de ha växt till sig och behöver delning och omplantering. Då kan vi behöva hjälpas åt igen och glädjas åt naturens och årstidernas växlingar!

Yttrande över detaljplan för Berga Äng

Föreningen har lämnat synpunkter på detaljplanen för Berga Äng. För att läsa hela yttrandet klicka här

Årsmöte

Coronapandemin ställer till det för oss, liksom för de flesta föreningar! Årsmötet, som enligt stadgarna ska hållas innan februari månads utgång, måste pga smittoläget flyttas fram. Vi har beslutat att det i stället blir tisdagen den 18 maj klockan 18.30 på Naturcentrum. Förhoppningsvis har en stor del då också hunnit...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

Holkuppsättning

18 March 2021

Våren och fåglarna är på gång! Torsdag 18 mars så ger vi oss ut och sätter upp nysnickrade fågelholkar, 3 avsedda för göktyta och 3 avsedda för skogsduva. (vilka som sedan väljer att flytta in är en annan sak!)  Denna gång kommer de att placeras ut vid Ullaberg och Mossen.

Vi samlas...

Läs mer >

Föreningen Linköpings Ekopark

Plats:

Börjar: 18 March 2021 10:00

Slutar: 18 March 2021 13:00

Fagning Fröberget

10 April 2021

Nu är det vår och det är dags för den traditionella fagningen av Fröbergets tomt. Vi krattar bort löv, kvistar och gammalt gräs så att ängsblommorna får en större chans att växa till sig och breda ut sig.

Föreningen har krattor och räfsor att låna ut, men du får såklart ta...

Läs mer >

Föreningen Linköpings Ekopark

Plats:

Börjar: 10 April 2021 10:00

Slutar: 10 April 2021 14:00

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]