Om oss

Välkommen till Föreningen Linköpings Ekoparks hemsida. Föreningen Linköpings Ekopark är en ideell, opolitisk och religiöst obunden förening. Vi arbetar för att riksintresset Tinnerö odlingslandskap (E100) i Linköping ska bli bevarat och utvecklat för sina oersättliga natur- och kulturhistoriska värden och för sitt stora värde som rekreationsområde. Det gäller också omkringliggande områden, som kan påverka riksintresset. Föreningen Linköpings Ekopark tänker motverka ovidkommande exploatering, såsom trafikleder och bebyggelse i området. Enligt Riksantikvarieämbetet utgör Tinnerö odlingslandskap ett av landets främsta exempel på ett fossilt odlingslandskap från järnåldern.

Läs mer >

Nyheter

20-årsjubileum

Föreningen Linköpings Ekopark firar i år 20-årsjubileum och detta uppmärksammades den 24 oktober med festligheter på Naturcentrum. Välkomstdrink, mingel, utställning och bildspel inledde kvällen. Därefter följde panelsamtal med deltagare som kunde berätta om verksamheten från starten till dags dato. Kvällen avslutades med tårtkalas!

Skänkta jordbruksredskap

Gåva till föreningen

Ulla Linder har skänkt en stor samling av gamla snickeri-, jordbruks- och skogsbruksrelaterade verktyg till föreningen. Det är hennes nyligen avlidne man, Lars Linder, som samlat dessa verktyg. Föreningen tar tacksamt mot denna gåva som passar in i Fröbergets torpmiljö då verktygen speglar den arbetsvardag som torparlivet innebar....

Läs mer >

Varför planterar föreningen så mycket blommor?

Föreningens arbete med att berika ängsfloran i reservatet

Vårt kulturarv ”slåtterängarna” håller på att helt försvinna. Enligt Jordbruksverket fanns det 1911 ca 1,3 milj. hektar ängsmark i Sverige. I dag finns bara 7000 hektar kvar. Slåtterängen är skapad av människan sedan flera tusen år, då gräset behövdes till vinterfoder på grund...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

Adventsfirande på Tinnerö gård

07 December 2019

Föreningen fortsätter sitt 20-årsjubileum genom ett utökat adventsfika.I år samlas vi på det delvis färdigrenoverade Tinnerö gård, där det bjuds på glögg, julgröt, skinksmörgås och såklart fika med lussekatt mm söndagen den 8 december klockan 15.00. Grinden vid Fröbergets parkering kommer att hållas öppen från 14.45 så biltransport kan ske.

...

Läs mer >

Föreningen Linköpings Ekopark

Plats:

Börjar: 07 December 2019 15:00

Slutar: 08 December 2019 17:00

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]