Nyheter

BOLSESTUGANS TAKRENOVERING

Fredagen den 13 november hämtades bandtång (ålgräs) vid hamnen i Norra Näs av Roland Eliasson, Jan Lidholm och Hans-Eric Östheden till taktäckning av Bolsestugans mittdel som komplement till det som tidigare hämtats vid Balgö Brygga. 

Ålgräs (Zostera marina) användes förr till gödsling av strandåkrar och foder till kreatur. Dessutom användes det...

Läs mer >

SLUTFÖRANDE AV SMEDJAN


Måndagen den 2 nov.2020 

Efter bänktillverkning och uppmonterande av gamla skruvstädet för någon vecka sedan slutfördes idag byggprojektet genom uppsättande av portarna och stängningsanordning.

Endast fläktinstallation, lampuppsättning och återförande av inventarierna återstår samt naturligtvis ett avslutande ryggåsakalas för alla engagerade arbetare och givmilda personer som skänkt material till hembygdsföreningens smedjeprojekt.

Vid samtal med Gert den 25 okt....

Läs mer >

I SMEDJEBYGGETS SLUTSKEDE

Måndagen den 28 september slutfördes takbygget med att de sista enkupiga tegelpannorna lades på plats vilket var en välsignelse då vi erhöll kompletterande ca. 90 pannor, (skänkta av  Johan Karleyel, Janne Karlssons Byggservice AB), vilka tidigare legat på Lindbergs Kyrka. All enkupig tegel på andra taksidan skänktes ju av Jan Börjesson, Ljungstorp så...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Välkommen till oss på Klasa hembygdsgård.

Klicka på föreningens namn, Lindberga hembygdsförening, längst upp på sidan för att komma till den rätta startsidan.

Hembygdsförening bildades 10 november 1970.

Lindberga storkommun – som omfattade socknarna Lindberg, Torpa, Valinge och Stamnared – avsatte pengar med en önskan att bilda en hembygdsförening. Detta var ett av kommunens sista...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]