Aktiviteter

Film och berättarafton

11 February 2021

Film och berättarafton.

Har du någon film eller berättelse som rör Julita du vill dela med dig av är du hjärtligt välkommen att bidra till denna kväll.

Läs mer >

Julita Hembygdsförening

Plats: Lyan, Julita skola

Börjar: 11 February 2021 19:00

Slutar: 11 February 2021

Årsmöte

25 March 2021

Sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Läs mer >

Julita Hembygdsförening

Plats: Lyan, Julita skola

Börjar: 25 March 2021 19:00

Slutar: 25 March 2021

Visa fler aktiviteter

Nyheter

Cykelutflykt


Med två dagars försening p g a otjänligt väder, kunde föreningen slutföra sitt improviserade höstprogram med en cykelutflykt.
Det var ett tiotal glada pensionärer som på måndagseftermiddagen gav sig iväg från ICA i Äsköping med ett första stopp vid åbolotten Vännäs. PÅ 1930-talet skänkte Elisabeth Tamm 100 tunnland jordbruksmark...

Läs mer >

Kyrkogårdsvandring vid Julita kyrka


I solsken och styv kuling från Öljaren genomförde föreningen en kyrkogårdsvandring lördagen 5/9. Promenaden inleddes med att Arne Lundkvist berättade om tillblivelsen av den stiglucka eller portal som leder in till kyrkan. Arbetet initierades och finansierades av Arthur Bäckström och bakgrunden var att han länge irriterats av att Elisabeth...

Läs mer >

Grillkväll vid Sälltäppan


Föreningen startade den första september sitt omarbetade höstprogram där utgångspunkten är ”håll avstånd, stanna hemma om du känner dig lite vissen och tvätta händerna”.
 Premiären skedde vid Sälltäppan där det arrangerades grillkväll med tipspromenad. För att minska närkontakt hade ett stort antal grillar och många bord och stolar placerats...

Läs mer >

Försenat årsmöte genomfört.

Föreningens årsmöte 2002 var planerat till 19 mars då också planer för det kommande verksamhetsåret skulle fastställas. Nu var det den 20 augusti och äntligen kunde årsmötet genomföras, om också i en lite ovanlig form och med begränsat antal deltagare.
25 medlemmar hade samlats på gräsplanen bakom klubbstugan på Öljevi...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Södermanlands Hembygdsförbund gav i uppdrag åt en festkommittè att sommaren 1936 ordna en hembygdsfest vid Julita Skans. I samband med festarbetet kom tanken upp hos kommitténs medlemmar att bilda en hembygdsförening. Allmänheten kallades till ett möte vid Julita skans och den 17 juni 1936 beslutades enhälligt att bilda Julita Hembygdsförening.

Föreningen...

Läs mer >