Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Kulturafton.

12 oktober 2023 19:00 - 12 oktober 2023 21:00

 

Program meddelas senare.

 

 

Läs mer >

Julmarknad vid torgbodarna i Äsköping.

9 december 2023 10:00 - 9 december 2023 13:00

 

Gammeldags julmarknad, lördagen 9/12 kl 10-13 vid Äsköpings torgbodar.

Bland allt du kan köpa finns hantverk o bakverk, rökt fisk, lotter, julkärvar och mycket annat. Här träffas unga och gamla, nya och gamla vänner i en trivsam atmosfär.

Hjärtligt välkommen!

Hyr bod av Ulla Pettersson, 0733 14 49 52 eller maila

Läs mer >

Film och berättarafton

8 februari 2024 19:00 - 8 februari 2024 21:00

 

Plats och program meddelas senare.

 

Läs mer >

VISA MER

Nyheter

Utomhusbio i Julita - Historisk premiärkväll med filmen ”En dag kommer allt det här bli ditt"

Den 18 augusti, efter att mörkret sänkt sig över Lidabackegården, kunde Hembygdsföreningen i samarbete med Folkkyrkan köra igång evenemanget UtomhusBio i Julita. 

Detta möjliggjordes genom att Sörmlands Bygdgårdsdistrikt och Bygdegårdarnas Riksförbund kunde erbjuda den här möjligheten...

Läs mer >

En torsdagskväll i mitten av augusti samlades ett trettiotal personer på det som förr kallades för Kyrkpiren mellan Julita Kyrka och Öljaren. Det var dags för grillkväll och efter flera veckor med blött väder var det nu en fantastisk kväll, varmt, soligt och vindstilla.
Medan kolen omvandlades till en lagom...

Läs mer >

 

Måndagen den 14 augusti var det dags för föreningens årliga bussresa som traditionsenligt gynnades av ett perfekt väder, sol och lagom värme när vi var utomhus och regn när vi satt i bussen. När de 44 resenärerna satt på plats kunde Anders Karlsson svänga ut från ICA i Äsköping.

Första stopp...

Läs mer >

 

Torsdagen 20/7 var det dags för föreningens årliga kvällstur på cykel och traktorvagn. Målet denna gång var den sedan 170 år försvunna byn Träda.
Efter åtta kilometers åkning förbi Gimmersta och dess gamla fattigstuga, torpet Galisatt och Kolugns möttes vi av kvällens kunskapare, Cissi Björk och Lars Nordling, de båda...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Södermanlands Hembygdsförbund gav i uppdrag åt en festkommittè att sommaren 1936 ordna en hembygdsfest vid Julita Skans. I samband med festarbetet kom tanken upp hos kommitténs medlemmar att bilda en hembygdsförening. Allmänheten kallades till ett möte vid Julita skans och den 17 juni 1936 beslutades enhälligt att bilda Julita Hembygdsförening.

Föreningen...

Läs mer >