Om oss

Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening arbetar för att sprida kunskap om kulturarvet i Västmanlands län. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som fungerar som samarbetsorgan för länets hembygdsföreningar.

Tillsammans med Västmanlands läns museum ger vi ut en årsbok och tidskriften Spaning. Vi arrangerar kurser, seminarier, föredrag, utställningar och exkursioner...

Läs mer >

Nyheter

Var med och rädda våra filmer!

Har ni filmer som behöver tas om hand för framtiden, så att även kommande generationer kan få se dem? Kungliga bibliotekets Filmarkiv anordnar den 5 oktober ett digitalt informationsmöte kring det pilotprojekt som nu genomförs tillsammans med Sveriges Hembygdsförbund och där hembygdsföreningarna anslutna till Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening är välkomna att...

Läs mer >

Årets hedersdiplomsmottagare uppvaktade!

Nu har vi uppvaktat samtliga hedersdiplomsmottagare för året vilka, förutom äran, fått emotta ett hedersdiplom och en bukett med blommor. Ett stort GRATTIS till Sven Eriksson, Skultuna Hembygdsförening (bild 1), Sylvia Gustavsson, Surahammars Hembygdsförening, Rune Larsson, Kolbäcks Hembygdsförening (bild 2) och Leif Myhrvold, Fläckebo Hembygdsförening (bild 3).

Samtliga hedersdiplomsmottagare har gjort...

Läs mer >

Årets Verksamhetspris gick till Ramnäs-Virsbo Hembygdsförening

Ett stort GRATTIS till Ramnäs-Virsbo Hembygdsförening som i år tilldelades vårt verksamhetspris på 5 000 kr. Priset delas årligen ut till en hembygdsförening som gjort något extra för att stärka och bevara intresset för kulturmiljöer och kulturarvet i länet.

Uppvaktningen ägde rum på hembygdsgården "Söderhammar" i Ramnäs måndagen den 7 september....

Läs mer >

Visa fler