Om oss

Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening arbetar för att sprida kunskap om kulturarvet i Västmanlands län. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som fungerar som samarbetsorgan för länets hembygdsföreningar.

Tillsammans med Västmanlands läns museum ger vi ut en årsbok och tidskriften Spaning. Vi arrangerar kurser, seminarier, föredrag, utställningar och exkursioner...

Läs mer >

Nyheter

Inspirationsträff om Kulturarvet som besöksmål

Hembygdsföreningarna i Västmanlands län är välkomna till en inspirationsträff om Kulturarvet som besöksmål! Vi träffas lördagen den 11 september på Kanalmuseet, Skantzen i Hallstahammar och lär oss mer om hur vi kan utveckla hembygdsgården och vår verksamhet mot våra besökare. Värdföreningen Svedvi Berg Hembygdsförening bjuder också på en upplevelse på hembygdsgården.

Mer information...

Läs mer >

Rytterne Hembygdsförening är Årets Hembygdsförening!

Årets Hembygdsförening finns i Västmanland! Ett stort grattis till Rytterne Hembygdsförening som får det fina priset av Sveriges Hembygdsförbund med följande motivering:

”Rytterne hembygdsförening har utvecklats till en engagerad och lustfylld mötesplats för hela bygden. Såväl äldre som yngre inkluderas i en verksamhet som erbjuder en mångfald av aktiviteter, både på...

Läs mer >

Sommarstängt

Kansliet är stängt för sommaren. Välkommen tillbaka den 9 augusti.

Visa fler