Om oss

Sköldinge-Lerbo hembygdsförening bildades den 25 november 1985 och tog då över en rad åtaganden från Sköldinge Bildningsråd. Bildningsrådet hade arrangerat hembygdsrelaterade arrangemang, i realiteten fungerat som en hembygdsförening i 36 år. Sköldinge och Lerbo är två gamla socknar som förenats i föreningen. I Sköldinge socken ingår Sköldinge och Valla tätorter, som...

Läs mer >

Nyheter

Katrineholm 2013-04-16

Ett roligt minne

När jag besökte Katrineholms stadsbibliotek, Sörmlandsrummet får jag se Sköldinge-Valla-Lerbo hembygdsförenings årsskrift, dyker det upp minnen för mig.
Årsberättelsen handlar till stor del om Valla samhälle med alla dess affärer och övrig verksamhet. Ett gediget arbete har nedlagts på denna årsberättelse.

Där nämns bl. a. Valla Folkets park.

Min...

Läs mer >


Den 16 mars hölls årsmötet på Triangeln i Valla med ett 40-tal medlemmar närvarande. Mötesordförande var Jennie Fornedal och mötessekreterare var Hans Bergh.

Till styrelsen omvaldes på två år följande medlemmar:  Gunnel Bergh, Leif Bratt, Annika Carlsson och Lars Gunnar Pihlqvist. Övriga styrelsemedlemmar är Eva Andersson, Hans Bergh - sekreterare, Tomas...

Läs mer >

Äntligen kunde vi samlas för en utflykt tillsammans. Resan gick från Bygdegården, via badplatsen till Grytsta skans. Läs om dagen och se fler bilder: Utflykten till Norroten i september 2021

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]