Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Från GULF till BP - din guide till Gamla vägen

Alltid tillgängligt.

Lilla vägen mellan Sköldinge och Valla har de flesta gått, cyklat eller åkt bil utmed som kommer från trakten. Här är en guide för dig som vill upptäcka nya saker i en bekant omgivning. Sträckan är ca 5 km. 

QR-koderna i kartan leder till berättelser med koppling på platserna utmed vägen...

Läs mer >

Upplev det vackra Norroten

Alltid tillgängligt.

Med hjälp av denna karta kan du själv upptäcka det magiska Norroten. Mitt ute i ingenstans, och ända väldigt nära Flens centrum. Här hittades socknens enda guldskatt och här trängs fornborgarna på rad.  Är det sommar rekommenderar vi att ta med picknickkorg och badkläder. 

QR-koderna på kartan leder till ljudberättelser att lyssna...

Läs mer >

Gruvvandringen i Kantorp

Alltid tillgängligt.

Res genom en viktig del av vår nutidshistoria genom att följa skyltarna som finns utplacerade i gruvområdet. Här hittar du kartan för egen utskrift. Oftast finns kartor i brevlåda i början av slingan. 

Går du hela slingan har du tagit en promenad på omkring 3 kilometer....

Läs mer >

Nyheter

Länken här leder till ett bildgaller med en rad kartor och arkivbilder från stormaktstiden kopplat till artikeln i Bygdebladet Allehanda . Information till varje bild finns i bildtexten. Galleri med kartbilder mm

 I galleriet finns också länkar till Lantmäteriet där du hittar ännu fler kartor

Läs mer >

Bilden i A3-format har beskrivningar av viktiga företag och affärsverksamheter. Ramformatet är 30x40 cm. Ram i vit eller svart färg. Pris endast 100 kr.

Katrineholm 2013-04-16

Ett roligt minne

När jag besökte Katrineholms stadsbibliotek, Sörmlandsrummet får jag se Sköldinge-Valla-Lerbo hembygdsförenings årsskrift, dyker det upp minnen för mig.
Årsberättelsen handlar till stor del om Valla samhälle med alla dess affärer och övrig verksamhet. Ett gediget arbete har nedlagts på denna årsberättelse.

Där nämns bl. a. Valla Folkets park.

Min...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Sköldinge-Lerbo hembygdsförening bildades den 25 november 1985 och tog då över en rad åtaganden från Sköldinge Bildningsråd. Bildningsrådet hade arrangerat hembygdsrelaterade arrangemang, i realiteten fungerat som en hembygdsförening i 38 år. Sköldinge och Lerbo är två gamla socknar som förenats i föreningen. I Sköldinge socken ingår Sköldinge och Valla tätorter, som tidigare...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]