Nyheter

Mötesformer i Coronatider, uppdatering 20 nov 2020

För kommande aktiviteter följer vi Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Vårt inställda årsmöte kommer vi att genomföra när coronaläget gör det möjligt. Troligtvis blir det av praktiska skäl till sommaren eller vid föreningens höstmöte.

Vårt första digitala styrelsemötet genomfördes den 2 april kl 16.00 - 17.30
Vi använde Google Hangouts med bild...

Läs mer >

Digitalt valborgsfirande i Oxelösund

Valborgseld på Ramdalen med musik, sång och vårtal är en uppskattad tradition i Oxelösund som ställdes in på grund av pågående pandemi. 
Hyllningen till våren blev digitalt valborgsfirande med vårsånger med Oxelökören, vårtal av Dick Lundberg och en hälsning från kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson och kommunchef Johan Persson.


Läs mer >

Bilder som berättar i Oxelösund

Under sommaren visades en fotoutställning vid gästhamnen i Oxelösund med bilder som berättar om vår väg till demokrati.
Utställningen genomfördes av Sörmlands museum i samarbete med Oxelösundsarkivet, Oxelösunds kommun och Oxelösunds hembygdsförening.

Se mera Bilder som berättar - Sörmlands Museum 

Rapport om webbinarium med Lotsarkivet i Oxelösund - Arkivens dag 2020


Vi valde att göra årets "Arkivens dag" digitalt med hänsyn till att Lotsarkivets besökare och funktionärer då fick möjlighet att att delta och samtidigt följa folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Deltagare
Det fanns 12 registrerade deltagare till det digitala seminariet, webbinariet, när vi öppnade 9:20. Vi som höll i trådarna fanns i skilda rum på...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Oxelösunds hembygdsförening deltar, tillsammans med övriga arrangörsföreningar, i firandet av Valborg, Nationaldag och Midsommar. Inventerar och dokumenterar Oxelöbygden i hembygdsarkiv, lotsarkiv och kulturstig i Gamla Oxelösund.
Studier och presentationer av natur- och kulturarvet görs i arbetsgrupper och studiecirklar. Uthyrning av Mästerlotsens Skärgårdsrum och roddbåtar i Gamla Oxelösund. Vård och underhåll av hembygdstorpet...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]