Verksamhetsbidrag från Hembygdsförbundet

Lördagen den 21 april fick vi mottaga ett verksamhetsbidrag från Hembygdsförbundet på 10.000 kr för att göra klart handikapps anpassningen på toaletten med armstöd samt en ramp för entrén till lokalen. Bidraget utdelades i samband med Hembygdsförbundets årsmöte i Skinnskatteberg efter att först blivit guidade vid valsverket i Karmansbo med en praktisk demonstration hur det gick till förr, mycket intressant. Det var totalt 7 st föreningar som fick bidrag.

Leif Björkström

Första advents smyckning av föreningslokalen

Fredagen den 1:a december var vi några som samlades vid lokalen för att göra den fin till 1:a advent. Det sattes upp ljusstakar i fönstren samt en julstjärna i köksfönstret. Utanför restes en gran med belysning, det blev jättefint. Därefter blev det varm glögg med pepparkaka och sedan kaffe med lussebulle, under tiden som vi hade en trevlig pratstund. Vi vill till sist önska alla medlemmar samt de som hjälpt oss och besökt oss under året en riktig God Jul samt ett Gott Nytt År. På återseende nästa år

Leif Björkström

 

Röjning vid lokalen 5 november 2017

Den 5 november var vi ett gäng som samlades vid lokalen för att göra den sista röjningen på östra sida av snår och buskar. Ett gäng arbetade med stenpartiet med att rensa samt plantera nya lökar till våren. Efter röjningen så flyttades några stenar för skapa ett nytt större stenparti och fylldes med jord. Där ska det planteras gamla växter som vi ska få ifrån olika håll, bland annat gamla rosor och doftpion. Kommer att bli jättefint. Så nu får jorden ligga och sjunka i vinter för att i vår komplettera med finare planteringsjord och planering runt stenpartiet med jord och grässådd.

Leif Björkström

20171105.Röjning klar, jord i stenparti

 

Garibaldifesten 2017

Årets skyttetävling på Garibaldifesten genomfördes den 16 september i skytteföreningens lokal på Djäkneberget med 13 deltagare. Det var som vanligt Håkan Lennartsson som stod för ett mycket bra genomfört arrangemang. Det var två debutanter som ställde upp i år, vilket var glädjande. Efter genomförd tävling åkte vi ut till föreningslokalen i Lundby för att förrätta prisutdelning och grilla. Segrare i senior klassen blev Gun Melin-Pettersson med Anna-Karin Björkström som tvåa. I veteran klassen segrade Leif Björkström, Ulla Björkström tvåa och på tredje plats kom Håkan Lennartsson. Därefter lät sig maten väl smakas i det soliga fina vädret vi hade. För resultat och fler bilder gå in i menyn till vä och klicka på Garibaldi och sedan på skyttefesten 2017.  På återseende nästa år.

Leif Björkström

 

Garibaldifesten 16 september

Lördagen den 16 september anordnar vi, enligt tradition sedan 2012, Garibaldifesten. Vi samlas vid Skytteklubbens lokal på Djäkneberget ( vid gamla vattentornet och utomhusbadet) kl 12:30. Tävlingen börjar kl 13:00 och därefter åker vi ut till vår föreningslokal i Lundby (Bastun) där prisutdelning kommer att äga rum. Vi bjuder där på grillat och pastasallad. Anmälan om deltagande sker till ordf. Marianne Pettersson senast den 11 september, på antingen mail [email protected] eller via SMS till 070-579 29 77, då vi måste veta hur många som kommer till skyttet och måltiden. Hjärtligt Välkomna.

Leif Björkström

Hantverksutställning ”Socknens kvinnor”

Med början nu på lördag och söndag den 19-20 augusti och ytterligare två helger så kommer en utställning om socknens kvinnors hantverk, som till exempel, dukar, spetsar, målat porslin etc. Välkomna att se de fina sakerna samt ta en fika

Leif Björkström

Sommarresan 2017 till Lasse Majas Grotta och Arboga

Lördagen den 12 augusti åkte 12 stycken förväntansfulla medlemmar på årets sommarresa som startade vid busstationen i Västerås och sedan till Lasse ”Majas” Grotta i Medåker. Därefter besök vid Medåkers Hembygdsförening. Som avslutning åkte vi vidare till Arboga för lunch och medeltidsveckan i den gamla delen av staden. För vidare reportage och mer bilder, se under menyn till vänster och ”klicka” på Sommarresor och sedan på ”reportage sommarresa 2017”.

Leif Björkström

 

Ny dörr på föreningslokalen

Tisdagen den 25 juli fick vi hjälp av Lasse ”Snoddas” Nordin att byta ytterdörren på lokalen. Den hade tjänat ut, blivit reparerad en gång, var välbehövligt då den varit med sedan nybyggnationen 1932 !!!!. Föreningen vill samtidigt passa på att tacka Lasse för ett utmärkt arbete. För fler bilder gå in under menyn till vänster och klicka på ”Arkiv” sedan på ”föreningslokalen”. Lokalen har också blivit målad av Sune Jonsson under våren så nu lyser den röd och fin.

Leif Björkström

 

Midsommarfirandet 2017

Midsommarfirandet skedde traditionsenligt den 23 juni vid Lundby Prästgård. Firandet inleddes med stångresning under musik av Fritte Frittjoffsson och därefter dans kring stången. Det var försäljning av kaffe/the/saft/festis med hembakat bröd, varmkorv med bröd, fiskdamm för barnen, lotterier, tipspromenad, bollkastning för barnen samt rundtur med höskrinda, vilket var mycket uppskattat av barnen. Det kom c:a 700 besökare vilket är jättebra. För ytterligare bilder ifrån midsommarfirandet gå in på vår hemsida hembygd.se/lundby sedan till vä i menyn, klicka på”midsommarfirande” sedan på 2017. Vi hade tur med vädret, ingen direkt sol men uppehåll, vilket man får vara glad för. Tack alla besökare och på återseende nästa år.

Leif Björkström

 
 

 

Tack till våra sponsorer och rätta tipsrader

Vi vill tacka våra sponsorer till korvförsäljningen och lotterier under midsommarfirandet. ICA Slagsta Eskilstuna sponsor av korv och bröd, Änga gård med ekologiska kryddor samt Kanikbo Frakt & Schakt med ägg.

Rätta tipsrader Vuxna:  2, x , x ,  1 , 2 , x  ,  1 , 2 , 1 , 1

Barn:  2 , x , 2 ,  1 , 2 , 2 ,  1 , x , 2 , 2

Leif Björkström

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter