Utställning av smycken 18-19/8 och 25-26/8

Under de kommande två helgerna, 18-19 augusti och 25-26 augusti så kommer vi ha en utställning  av smycken tillverkade av Anna Fredell Vallby Silversmide, född i Ösby Lundby. Välkomna och se de vackra egen tillverkade smyckena. Vi säljer samtidigt i vårt sommar café kaffe med hembakat bröd eller nygräddade våfflor med grädde och sylt. Hjärtligt Välkomna.

Leif Björkström

 

Kulturstig

Onsdagen den 11 juli kommer vi att börja med vår kulturstig på allvar. Vi samlas alla intresserade vid föreningslokalen gamla Bastun kl 17:00, för att sedan ta oss upp till skogen vid den första gravplatsen med stensträng och hägn. Där ska vi röja runt platsen samt sätta upp skyltställ där information kommer att finnas om platsen längre fram i höst. En gångstig kommer också att röjas. Även andra intresserade än medlemmar är välkomna att deltaga.

Leif Björkström

Midsommarfirandet 2018

Vårt traditionsfirande av midsommar genomfördes som vanligt vid Lundby Prästgård den 22 juni. Det var lite otur med vädret, då det blåste rejält stundvis samt några korta små regnskurar. Trots detta så kom många tappra besökare. Fritte Frittjoffsson var som vanligt vår speleman vid dansen runt stången. Vinnare av tipspromenaden var i ”barnklassen” Milla Helmin och den vuxna vanns av Ann-Sofie Bohman, grattis. Rätta rader var: Barn 1,1,2, 1,1,2 1,2,1,x och rätt rad vuxen: 1,x,1 2,2,x 2,2,x,1. Det blev en del vinster i lotterierna på tavla- dock och blomlotterna som inte hämtades ut. Är det någon som, p.g.a vädret inte var kvar till publiceringen så vänligen ta kontakt med oss på telefon 070-670 39 02 eller mail [email protected] Hoppas på återseende nästa år.

Leif Björkström

 

 

Midsommarfirande 22 juni 2018

Midsommarfirandet den 22 juni sker som vanligt i trädgården bakom Lundby Prästgård. Vi startar kl 14:00 med att resa midsommarstången och sedan dansar vi runt stången med levande musik av Fritte Frittjoffsson. Vi säljer kaffe och saft med hembakat laktosfritt bröd, finns även glutenfritt bröd samt varm korv med bröd. Lotterier för vuxna och barn samt brödlotteri. Fiskdamm för barnen och tipspromenad. För barnen givetvis traktor med höskrinda. Vårt firande avslutas kl 16:00, och då börjar gudstjänsten i kyrkan. Hjärtligt välkomna.

Leif Björkström

 

 

Verksamhetsbidrag från Hembygdsförbundet

Lördagen den 21 april fick vi mottaga ett verksamhetsbidrag från Hembygdsförbundet på 10.000 kr för att göra klart handikapps anpassningen på toaletten med armstöd samt en ramp för entrén till lokalen. Bidraget utdelades i samband med Hembygdsförbundets årsmöte i Skinnskatteberg efter att först blivit guidade vid valsverket i Karmansbo med en praktisk demonstration hur det gick till förr, mycket intressant. Det var totalt 7 st föreningar som fick bidrag.

Leif Björkström

Första advents smyckning av föreningslokalen

Fredagen den 1:a december var vi några som samlades vid lokalen för att göra den fin till 1:a advent. Det sattes upp ljusstakar i fönstren samt en julstjärna i köksfönstret. Utanför restes en gran med belysning, det blev jättefint. Därefter blev det varm glögg med pepparkaka och sedan kaffe med lussebulle, under tiden som vi hade en trevlig pratstund. Vi vill till sist önska alla medlemmar samt de som hjälpt oss och besökt oss under året en riktig God Jul samt ett Gott Nytt År. På återseende nästa år

Leif Björkström

 

Röjning vid lokalen 5 november 2017

Den 5 november var vi ett gäng som samlades vid lokalen för att göra den sista röjningen på östra sida av snår och buskar. Ett gäng arbetade med stenpartiet med att rensa samt plantera nya lökar till våren. Efter röjningen så flyttades några stenar för skapa ett nytt större stenparti och fylldes med jord. Där ska det planteras gamla växter som vi ska få ifrån olika håll, bland annat gamla rosor och doftpion. Kommer att bli jättefint. Så nu får jorden ligga och sjunka i vinter för att i vår komplettera med finare planteringsjord och planering runt stenpartiet med jord och grässådd.

Leif Björkström

20171105.Röjning klar, jord i stenparti

 

Garibaldifesten 2017

Årets skyttetävling på Garibaldifesten genomfördes den 16 september i skytteföreningens lokal på Djäkneberget med 13 deltagare. Det var som vanligt Håkan Lennartsson som stod för ett mycket bra genomfört arrangemang. Det var två debutanter som ställde upp i år, vilket var glädjande. Efter genomförd tävling åkte vi ut till föreningslokalen i Lundby för att förrätta prisutdelning och grilla. Segrare i senior klassen blev Gun Melin-Pettersson med Anna-Karin Björkström som tvåa. I veteran klassen segrade Leif Björkström, Ulla Björkström tvåa och på tredje plats kom Håkan Lennartsson. Därefter lät sig maten väl smakas i det soliga fina vädret vi hade. För resultat och fler bilder gå in i menyn till vä och klicka på Garibaldi och sedan på skyttefesten 2017.  På återseende nästa år.

Leif Björkström

 

Garibaldifesten 16 september

Lördagen den 16 september anordnar vi, enligt tradition sedan 2012, Garibaldifesten. Vi samlas vid Skytteklubbens lokal på Djäkneberget ( vid gamla vattentornet och utomhusbadet) kl 12:30. Tävlingen börjar kl 13:00 och därefter åker vi ut till vår föreningslokal i Lundby (Bastun) där prisutdelning kommer att äga rum. Vi bjuder där på grillat och pastasallad. Anmälan om deltagande sker till ordf. Marianne Pettersson senast den 11 september, på antingen mail [email protected] eller via SMS till 070-579 29 77, då vi måste veta hur många som kommer till skyttet och måltiden. Hjärtligt Välkomna.

Leif Björkström

Hantverksutställning ”Socknens kvinnor”

Med början nu på lördag och söndag den 19-20 augusti och ytterligare två helger så kommer en utställning om socknens kvinnors hantverk, som till exempel, dukar, spetsar, målat porslin etc. Välkomna att se de fina sakerna samt ta en fika

Leif Björkström

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter