Nyheter

Lindesbergs Hembygdsförening har även i år sommaröppet vid Munkhyttans skolmuseum. Från och med midsommar och alla söndagar under juli månad är alla välkomna att tillbringa en avkopplande dag vid den gamla, välbevarade skolan. Det finns möjlighet att få en rundvandring i skolbyggnaden och det går även att köpa kaffe...

Läs mer >

Onsdagen den 24 maj genomfördes Lindedagen där ungefär 160 utställare visade upp sig längs Strandpromenaden och Loppholmarna. Hembygdsföreningen lockade besökarna med historiska skrifter, en tävling och mycket annat. På syns Birgitta Alvarsson, Eva Dahl och Eva Resare, för dagen klädda i föreningens nya, röda jackor. 
Det var också extraöppet i...

Läs mer >

Torsdagskvällen den 20 april bjöd på ett sällsynt vackert vårväder. Trots det valde 60-tal personer att söka sig till Kristinakyrkan för att lyssna till ett föredrag i hembygdsföreningens regi. Närmare bestämt kåserade advokat Lars Nordmark om forna tiders rättsskipning och om Lindesbergs tingsrätt. 
Lars Nordmark berättade bland annat att...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Lindesbergs Hembygdsförening har till syfte att öka kunskapen om Lindesbergs-bygden och dess traditioner. I vår lokal i Blombergska gården (Kungsgatan 48) bygger vi en modell av Lindesberg som staden såg ut på 1920-talet. Föreningen driver också sedan flera år tillbaka ett skolmuseum i Munkhyttan.

Munkhyttans skola

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Kyrkogårdsvandring

26 augusti 2023 10:00 - 26 augusti 2023 12:00

Vandring på Norra kyrkogården bland kända personers gravar. Guide: Göran Karlsson.

Läs mer >

Liv och leverne runt Lindesjön

21 september 2023 09:38 - 21 september 2023 10:38

Lokalhistorikern Cicki Eriksson kåserar om vattnets betydelse för Lindesberg. 

Läs mer >

Gator, hus och poesi

19 oktober 2023 19:00 - 19 oktober 2023 19:00

Författaren Arne Johnsson berättar om sitt Lindesberg och om dikterna som blev.

Läs mer >

VISA MER

VÅRA BESÖKSMÅL

Miniatyrutställning visar Lindesberg på 1920-talet

2022-01-01 till 2023-12-31 Öppet helgfria lördagar klockan 11-14.

I föreningslokalen på Kungsgatan 48 (Blombergska gården) bygger Lindesbergs Hembygdsförening en miniatyr i skala 1:220 över Lindesberg som staden såg ut på 1920-talet. Miniatyrstaden innehåller vid det här laget drygt 400 byggnader av olika slag samt gator, trädgårdar, klappbryggor och ekor vid Lindesjöns strand och mycket annat. 
 

Läs mer >

Stadsvandra i Lindesberg

Alltid tillgängligt.

Historiska Lindesberg är en app som låter dig vandra runt i Lindesbergs centrum till nio intressanta platser som presenteras med text, ljud och bild. Du får även ta del av berättelser om viktiga personer och händelser i stadens historia samt följa med på en flygtur över en miniatyrutställning som...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]