Om oss

Välkommen till Kyrkhults hembygdsförening.

Kyrkhults hembygdsförening har en bred verksamhet. Vi forskar i vår äldre historia och jobbar med att tillgängliggöra denna information genom bild, ljud och film. Vi stöttar också nya projekt i samhället som ligger i bygdens intresse. Vi hade 637 medlemmar 31 dec 2023.

Vid speciella frågor kan ni kontakta följande:

Medlemsfrågor:

Läs mer >

Nyheter

Vi har nu påbörjat inflyttning av vår hemsida och foton till Sveriges Hembygdsförbunds portal. Detta kommer att ta ett tag och ni når vår andra sida samt fotoarkivet med ca 6.200 foton via kyrkhult.nu

I samband med årsmötet den 3 april 2024 delades Kyrkhults Hembygdsförenings kulturstipendium ur Hilding och Antonia Karlssons minnesfond ut. Det tilldelades i år Ingrid Kidell, Dalanshult. Styrelsens motivering: För mer än 65 år som aktiv sångare i  Kyrkhults Hembygds- och kyrkokör.

Vi säger GRATTIS

Kyrkhults Hembygdsförening höll årsmöte den 3 april 2024 i församlingshemmet med cirka 70 deltagare. Efter avslutat möte bjöd föreningen alla på servering. Kvällen avrundades med en film som visade glimtar ur föreningens rika filmarkiv.

Läs om den nya styrelsen här.

 


Våren 2023 startade vi ett projekt där vi på Google Maps markerar ut torpruiner, vägfornminnen, minnesstenar med mera. Det finns texter, foton, filmer och det går även att söka på namn, platser etc. i de texter som finns. 

Läs mer här 

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]