Om oss

Hembygdsförbundet arbetar med att främja kunskapen och känslan för vår hembygd: en levande hembygd öppen för alla. Vi är en av 26 regionorganisationer inom Sverige. Vår uppgift är att representera de till oss anslutna 136 lokala hembygdsföreningarna i Jönköpings län med 25.000 medlemmar och föra deras talan på regional nivå och...

Läs mer >

Nyheter

Nu finns information om det årliga sommarlägret!

Detta år kommer vi att vara i Vrigstad. Mer info finns under Sommarläger i menyn längst upp i vänstra hörnet.

Välkomna! 

Redaktionsgruppens mål är att varje nummer skall spegla delar av hembygdsrörelsen och för det behöver vi din hjälp. Det kan vara förslag på tema för ett magasin, förslag på skribenter från rörelsen eller förslag på artiklar för magasinet. 

I början av juni träffas redaktionsgruppen och tills dess hoppas vi ha fått...

Läs mer >

Är din förening rätt försäkrad?  

Grundförsäkringen, som ingår i medlemsavgiften till Sveriges hembygdsförbund, omfattar ansvars-, förmögenhetsbrotts-, rättsskydd och olycksfallsförsäkring. Förutom grundförsäkringen kan föreningen välja att teckna försäkring för byggnader och verksamhet. Genom skadeförebyggande åtgärder kan rabatt erhållas på försäkringspremien.
Mer information om Hembygdsförsäkringen kommer vid länsförbundets höstmöte.

Frågor om försäkringen...

Läs mer >

Under hösten har ett gott gäng ungdomar träffats – Historieklubben - blev namnet.
Initiativtagare till detta är Anders Bronsek i Björkö hembygdsförening, som på årsmötet framförde tanken om att starta en Historieklubb.  
Första tillfället var vi hos Björkö hembygdsförening, där vi bland annat fick prova att cykla på höghjuling.
Tånnö...

Läs mer >

Visa fler

Kontakta oss