Om oss

Grums hembygdsförening har gamla anor men hembygdsgården kom upp först 1956, vid Långsjöns strand. Nu finns det flera byggnader och alla är från bygden och har en historia att berätta.

Grums hembygdsförening skaffade allra först ett gammalt hus i Portila och huset togs ner för att sättas upp på en lämplig...

Läs mer >

Nyheter

Verksamheter 2021

Corona-pandemin hindrar mycket av verksamheterna i hela Sverige. Vi har börjat bli vaccinerade lite till mans och har därför årsmöte 8 maj, gärna ute om vädret tillåter.

Gökottan den 13 maj under ledning av Grums församling, som vanligt ute när vädret tillåter det.

Vi har skickat ut kallelse till årsmötet men programbladet...

Läs mer >

Sevärt i Grums socken med omnejd

Grums socken är en mycket gammal byggd med många fornminnen. Riksvägen, Eriksgatan passerade Grums redan under vikingatiden. I Östra Malsjö låg gästgivargården och i Västra Malsjö, där fanns centrum i socknen under lång tid. Det som nu är Grums samhälle var år 1900 inte mer än plats med en stationsbyggnad...

Läs mer >

Grums hembygdsförenings hemsida

Grums hembygdsförening hälsar alla intresserade välkomna att ta del av vår hemsida. Vi berättar om vad som sker på hembygdsgården och vilka sevärdheter som finns i Grums socken. Det finns oerhört mycket intressant att berätta om och hemsidan uppdateras allteftersom.

Under Aktiviteter finns planerat program för året och en karta över...

Läs mer >

Visa fler

Aktiviteter

Årsmöte

08 May 2021

Välkomna till ordinarie årsmöte i Grums hembygdsförening. Vi är ute om vädret tillåter det. Efter årsmötet serveras det kaffe med bröd som vanligt. Vi hoppas på fint väder så att vi kan sitta ute och njuta av utsikten och det  nya ljuset vid hembygdsgården. Skogsavverkningen vid Välkomstbacken har ljusat upp...

Läs mer >

Grums Hembygdsförening

Plats: Grums hembygdsgård

Börjar: 08 May 2021 15:00

Slutar: 08 May 2021 16:30

Gökotta

13 May 2021

Välkomna till årets Gökotta. Vi samlas på hembygdsgården och har beställt fint väder så vi kan sitta ute. Efter själva lyssnandet efter göken så serveras kaffe och smörgås som vanligt. Kyrkan annonserar i GV-Nytt och där finns mer detaljer.

Alla är hjärtligt välkomna

Läs mer >

Grums Hembygdsförening

Plats: Grums hembygdsgård

Börjar: 13 May 2021 09:00

Slutar: 13 May 2021 10:30

6 juni Nationaldagen

06 June 2021

Vår ambition är att fira Nationaldagen på hembygdsgården precis som vanligt med tal, sång och flagghissande. Allt är ju lite osäkert när detta skrivs men vi tror vi kan lyckas med att ordna Nationaldagen.

Vi justerar texten allteftersom vi vet mer.

Alla är välkomna

Läs mer >

Grums Hembygdsförening

Plats: Grums hembygdsgård

Börjar: 06 June 2021 14:00

Slutar: 06 June 2021 17:00

Visa fler aktiviteter