Varmt välkommen till Anundsjö hembygdsförenings hemsida!

Ett varmt tack till alla besökare, sommarvärdar, utställare, artister och alla andra medhjälpare som gjort att vi kunnat ha Anundsjö Hembygdsgård i Bredbyn med sommarcafé, utställningar, hantverks- och presentbod samt en mängd evenemang och aktiviteter öppen 23 juni–12 augusti alla dagar kl 12–16 samt 16–20 alla onsdagar under sommaren 2018.

Nu har vi avslutat det dagliga öppethållandet för säsongen men ytterligare evenemang kommer under hösten! Det går även att boka visning av hembygdsgården och samlingarna under hösten, kontakta då vår tillförordnade ordförande Birgitta Jonasson på tel 070-2729201.

@@@

NY BLOGG OM ARTEDIPROJEKT I BREDBYN, ANUNDSJÖ
Här hittar du den: artediprojekt.blogspot.se

SAGAVÄGENRASTPLATS
Vid Anundsjö Hembygdsområde ligger en Sagavägenrastplats.
Läs mer om denna och alla andra speciella rastplatser efter Sagavägen här: Sagavägenrastplatser

BAKA TUNNBRÖD I VÅR BAGARSTUGA
Kontaktperson för hyra av Bagarstugan:
Gun Larsson. Mobil: 070-282 20 95
Avgifter för hyra av Bagarstugan 2018:
Hyra per dag för medlem: 100 kr
Hyra per dag för ej medlem: 200 kr
Ved: 125 kr per dag för alla.

AHFFotograf: AHF

Anundsjö Hembygdsförening program sommaren 2018

@@@

Den 26 augusti 2017 var det Hembygdens Dag på länsmuseet Murberget. En spännande dag full med aktiviteter där länets hembygdsföreningar visade upp intressanta specialiteter. Från Anundsjö Hembygdsförening kom Sagavägenbonadens arbetsgrupper med de tre Anundsjödelarna i denna fantastiska bonad och dessutom var Ingrid Mårtensson från Österfanbyn på plats och visade Märta-Stina stickning samt berättade om denna berömda Anundsjökvinna och hennes verk.

Läs mer om Sagavägenbonaden och Märta-Stina Abrahamsdotter.

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Uppbyggnadsarbetet

Här pågår arbetet med att bygga upp de specialtillverkade visningsställningarna för Sagavägenbonaden i foajen på Murberget.

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

En av Sagavägenbonadens tre Anundsjödelar

Sagavägenbonadens tre Anundsjödelar mäter tillsammans drygt 16 meter. Till vänster på denna bild ses en storbildsskärm där ett bildspel med den kompletta 52 meter långa Sagavägenbonadens motiv visades. Bildspelet tillhandahölls av Rune Hellström från Moliden som fotograferat motiven när bonaden visades i Församlingsgården i Bredbyn och med dessa som grund skapat detta fascinerande bildspel.

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Glada Sagavägenbonadsbrodöser på Murberget

Intresset för Sagavägenbonaden från besökarna på Hembygdens Dag på Murberget var stort och några av de många som broderat motiven fanns hela dagen på plats och berättade om motiven och om hur denna fantastiska presentation av kulturhistorien efter Sagavägen kommit till.

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Kulturhistoriskt broderi i kombination med musik och dans

Även dragspelsmusik och folkdans bjöds besökarna på i foajen på Murberget!

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Ingrid Mårtensson med intresserade åhörare vid Fäbodstugan på Murberget

Vid Fäbodstugan fanns Ingrid Mårtensson som visade Märta-Stinastickning och berättade om mästerstickerskan Märta-Stina Abrahamsdotter från Kubbe i Anundsjö och hennes verk.

@@@

Det blev en fin Tidsresa den 8/8 2017 på Anundsjö hembygdsgård! Tack till de flitiga smådrängarna och lillpigorna! Läs mer och se bilder: Tidsresa

@@@

Stort tack till alla besökare, medverkande och funktionärer som gjorde midsommarfirandet 2017 till en sådan folkfest! Läs mer: MIDSOMMAR 2017

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Danslekar runt midsommarstången

@@@

Missade du reportaget i Naturmorgon den 19 oktober 2013 om bland annat fiskforskningens fader Peter Artedi från Anundsjö och den lilla men tuffa fisken Stäm?

Här finns länk till Naturmorgons hemsida där du kan titta på bilder och lyssna på programmet: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1027&artikel=5679448

Här kan du läsa mer om anundsjösonen Peter Artedi →

* * *

Bilder från Anundsjö hembygdsgård i Bredbyn

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Anundsjö Hembygdsgård

M-L MårtenssonFotograf: M-L Mårtensson

Interiör från köket i Anundsjö hembygdsgård

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter