Vandring i Väröbacka

På söndag (den 1 5april ) så arrangerar föreningen vandring! Vi kommer att gå runt det gamla Väröbacka och berätta om dess historia. Hör om de gamla byggnader och hus (varav många nu är rivna) som utgjorde gamla Backa samhälle. Efter detta åker vi till Jättahögens gravfält där vi får en guidning bland gravrösena samt dricker kaffe. Samling vid Värö Lantmän kl. 14.00. Glöm inta att ta med egen kaffekorg.

Vi hälsar alla varmt välkomna och hoppas på fint vårväder!

Styrelsen för 2018

Efter årsmötet den 18 mars så är nu detta års styrelse fastfälld. Christina Wallin avgick efter många år som kassör. Hon utsågs på mötet till hedersmedlem i föreningen för denna insats. Doris Larsson ersätter henne på posten som kassör. Hela den fullständiga styrelsen nedan.

Styrelse 2018
Kurt Sevehem (ordförande)
Jan Enarsson (vice ordförande)
Doris Larsson (kassör)
Hans Hjortsjö (sekreterare)
Birgit Lyrstedt
Hans-Eric Qvarnström
Helge Andersson
Rune Nilsson
Bengt Vendelstrand
Anders Larsson

Årsmöte 2018

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till föreningens årsmöte nu på söndag den 18 mars kl. 13:30 i Stråvalla Bygdegård. Förutom ordinarie mötesaktiviteter och kaffeservering så kommer vi även att lyssna på föreläsningen ”Breven hem” av Torbjörn Johansson.

Medlemsutskick för 2018

Föra veckan så skickade vi ut årets medlemsutskick till våra medlemmar. I detta finns bl.a. årsprogrammet för 2018, verksamhetsberättelsen för 2017, inbetalningskort, m.m. Vill ni ha tillgång dessa i digital form så finns dokumenten att ladda ner under följande länkar.

Programblad-2018
Kallelse årsmöte 2018
Kallelse extra årsmöte 2018
Årsberättelse Hembygdsföreningen 2017

 

Försäljning av årets Hallandsbygd

Årets Hallandsbygd (2017-2018) är ny släppt och föreningen kommer till helgen att ha försäljning på ICA Nära Zachrissons. Ä du sugen på ett exemplar så är det bara att titta förbi, betalning sker kontant eller via Swish.

Följande tider gäller:
Fredagen den 10 november, kl. 08.30 – 18.00
Lördagen den 11 november, kl. 08.30 – 13.00

Julkaffe på Limabacka Hembygdsmuseum

Den 9 december så kommer föreningen att anordna Julkaffe på Limabacka Hembygdsmuseum. Vi kommer då att julpynta museet samt bl.a. spela julskivor, bjuda på kaffe och ha lotterier. Vi kommer då även att ha en utställning av broderade julbonader. Vi skulle därför vara intresserade av att låna julbonader från er som är villiga till utställningen!

Har ni broderade julbonader hemma så vill vi gärna låna och visa dem till utställningen. Har ni bonader att låna ut så kontakta Annbritt Vastersson tel: 070 833 73 98 eller Mariann Andersson tel: 076 339 59 47.

Viske Kulturförenings höstprogram

Viske Kulturförening har nu släppt sitt höstprogram. Tyvärr hade det hittat in ett fel i de programblad som vi delade ut när vi hade ”berättarkväll i Åkrabergsgård” den 28 september. Där stod att elvis4ever var den 19 oktober. Detta är fel, rätt datum är 19 november!

Detta är åtgärdat i du nya programbladet (klicka på länken för att ladda ner).

Visning på Lennartssons Handelsträdgård

På torsdag nästa vecka den 7 september så vill vi hälsa välkomna till visning på Lennartssons Handelsträdgård. Vi kommer titta på deras vackra odlingar av cyklamen. Vi samlas kl. 14.00 och parkering sker lämpligast vid församlingshemmet. Efter detta så kommer vi att gå till Jättahögens gravfält där vi dricker kaffe och får en guidning av gravrösena .

Vi hälsar alla varmt välkomna, och glöm inte att ta med er egen kaffekorg!