Studiecirklar i höst

Våra studiecirklar för hösten är nu igång! Vår studiecirkel i släktforskning har träffar den 1:a måndagen i varje månad kl. 18 på Limbacka Hembygdsmuseum. Första träffen var den 3 september. Är du intresserade av att vara med så görs anmälan till cirkelledare Rolf Nilsson, tel: 0340-66 07 08. Vi tar även emot nybörjare!

Dialekt & berättarcirkeln sker varannan tisdag kl. 18 på Limbacka Hembygdsmuseum. Första träffen var den 4 september. Ingen föranmälan behövs för cirkeln! I cirkeln kommer vi dokumentera berättelser, dialektord, minnen och upplevelser från förr. Cirkelledare är Jan Enarsson.

Vi hälsar alla intresserade välkomna!

Kvarnens dag

På lördag den 25 augusti kl. 14:00 så arrangerar föreningen Kvarnens dag vid Sunvära Kvarn. Vi kommer igår att ha en liten loppmarknad vid kvarnen. Musikunderhållning med Johnny Johansson. Utställare, försäljning, barnaktiviteter samt visning av kvarnen. Kaffeservering och lotterier. Är vindförhållanden goda så kommer vi att köra och mala med kvarnen. Vill ni se utställare så klicka på Facebook-evenemanget.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna, och hoppas på bra väder under lördagen.

Öppettider på våra museer i sommar

Nu  under sommarmånaderna så har vi öppet på föreningens museer. Vi hälsar alla varmt välkomna på ett besök!

Läs mer »

Sommarutställning på Limabacka Hembygdsmuseum

I denna veckan (v. 26) så startar vår sommarutställning på Limabacka Hembygdsmuseum. Den går att titta på hela sommaren under de ordinarie öppettiderna för museet. Temat för i år är bröllop, vi kommer vid varje tillfälle att även bjuda på kaffe!

Vi hälsar alla varmt välkomna! Läs mer »

Vandring i Väröbacka

På söndag (den 1 5april ) så arrangerar föreningen vandring! Vi kommer att gå runt det gamla Väröbacka och berätta om dess historia. Hör om de gamla byggnader och hus (varav många nu är rivna) som utgjorde gamla Backa samhälle. Efter detta åker vi till Jättahögens gravfält där vi får en guidning bland gravrösena samt dricker kaffe. Samling vid Värö Lantmän kl. 14.00. Glöm inta att ta med egen kaffekorg.

Vi hälsar alla varmt välkomna och hoppas på fint vårväder!

Styrelsen för 2018

Efter årsmötet den 18 mars så är nu detta års styrelse fastfälld. Christina Wallin avgick efter många år som kassör. Hon utsågs på mötet till hedersmedlem i föreningen för denna insats. Doris Larsson ersätter henne på posten som kassör. Hela den fullständiga styrelsen nedan.

Styrelse 2018
Kurt Sevehem (ordförande)
Jan Enarsson (vice ordförande)
Doris Larsson (kassör)
Hans Hjortsjö (sekreterare)
Birgit Lyrstedt
Hans-Eric Qvarnström
Helge Andersson
Rune Nilsson
Bengt Vendelstrand
Anders Larsson

Årsmöte 2018

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till föreningens årsmöte nu på söndag den 18 mars kl. 13:30 i Stråvalla Bygdegård. Förutom ordinarie mötesaktiviteter och kaffeservering så kommer vi även att lyssna på föreläsningen ”Breven hem” av Torbjörn Johansson.

Medlemsutskick för 2018

Föra veckan så skickade vi ut årets medlemsutskick till våra medlemmar. I detta finns bl.a. årsprogrammet för 2018, verksamhetsberättelsen för 2017, inbetalningskort, m.m. Vill ni ha tillgång dessa i digital form så finns dokumenten att ladda ner under följande länkar.

Programblad-2018
Kallelse årsmöte 2018
Kallelse extra årsmöte 2018
Årsberättelse Hembygdsföreningen 2017

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter