Om oss

Vallby Sörgården i Tidan är Skaraborgs enda kulturreservat. Här levandegör vi gårdsliv och jordbruk som det var för över 100 år sedan. Välkommen att var med på sommarens många aktiviteter på gården! Gå en guidad tur tillbaka i tiden eller vandra runt i de historiska markerna med lämningar från järnåldern. Sedan kan du slå du dig ner med en kaffe och hembakat i trädgården och njuta av den gammaldags atmosfären. Föreningen Vallby Sörgården håller gården levande för Dig!

Läs mer >

Det händer på Sörgården

Under högsommaren har vi öppet på gården (normalt under söndagseftermiddagarna) för olika aktiviteter som har med gammaldags jordbruk och gårdsliv att göra, till exempel höhässjning, skörd med självbindare eller logdans. Då erbjuder serveringen kaffe och hembakat och vi har organiserade visningar av de intakta, 100-åriga interiörerna i husen. Här finns allt...

Läs mer >

Tack för en innehållsrik sommar 2019!

Ett stort tack till alla besökare och funktionärer som deltog i sommarens aktiviteter 2019! Vi hade många välbesökta arrangemang, inte minst firandet av kulturreservatets 10-årsjubileum och midsommardansen.

I juli hade vi premiär för dans på vårt nya loggolv  till levande orkester. Andra öppetdagar bjöd vi in till Mors dagsfika, höhässjning, skörda råg med självbindare, se på gamla traktorer,...

Läs mer >

Vill du vara med och levandegöra Sörgården?

Det finns sysslor för alla gården! Vi hjälps åt med trädgårdsskötsel, gräsklippning, byggnadsvård, jordbruk, landskapsvård, stängsling, städning, guidning, servering mm.  Har du kunskaper om gamla hantverk och traditioner – tveka inte att höra av dig!

Arbetsdagar

Vi träffas onsdagar jämna veckor kl 13 mellan april...

Läs mer >