Våren närmar sig

Nu när våren snart är här så drar också hembygdsföreningen igång aktiviterna. Håll er uppdaterade här eller på vår facebook-sida för aktuell info.

Kan även informare att Sveriges hembygdsförbund har valt att förändra föreningarnas hemsidor och vi kommer troligen att få en ny address. Denna hemsida kommer alltså helt stängas ner. När detta sker vet vi inte nu men en övergång för utvalda föreningar påbörjas i april.

Museirally den 10 september

Den 10 september är det årliga museirallyt. Som vanligt håller hembygdsföreningen öppethus med fika mellan kl. 10-15.

Konstlotteriet

Här är vinnarna i konstlotteriet ”Domum”.

Blomsterhav, sidenmåleri; Hjördis Nilsson, Tun.

Liten mamma, giclée; Anette Carlsson, Lidköping.

Stort gratis!

Konstutställning i Silvii skola

Museets öppetider

Sommaren rullar på och för den som tänkt besöka hembygdsmuseet gäller följande datum; den 16, 23 och 30 juli. Tiden är 13:00 – 16:00. Välkomna!

Extra öppet under Power Meet

Under Power Meet den 8 och 9 juli kommer museet att vara öppet för besök. Tid 13:00-16:00. Välkomna!

Öppet på Kristi Himmelsfärdsdag

På Kristi Himmelsfärds dag den 25 maj håller vi öppet hus kl. 11-17. Våfflor och kaffe serveras i Rektorsbostaden. Museet är öppet, utställningar, skolmagasinet.

Vårens aktiviteter

En del aktiviteter för våren har nu spikats. Föreningens årsmöte kommer att hållas i dagcentralen i Tun den 1:mars kl. 18:30. Vidare så kommer museet som vanligt att vara öppet på Kristi Himmelsfärdsdag. I år planeras dessutom något extra för helgen kring den 8 juli. Mer om detta senare. Även i år tänkte föreningen inbjuda till en resa som förmodligen blir av redan under våren.

Höst och vinteraktiviteter

Då var museirallyt till ända och där med den sista planerade aktiviteten för denna säsong. Museet och lokalerna skall städas ut ordentligt och öppnas inte förrän till våren. Trots den kallare årstidens inträde kommer viss aktivitet ändå hållas. Tuns ”hus-forskar-grupp” kommer återstarta sina sammanträden nu i höstmörkret. Denna lilla grupp försöker komma fram till vem som bott vart och när i samhället. Man har som mål att senare kunna sammanställa en skrift om husen i Tun. En annan grupp håller på att uppdatera gravstensinventeringen som gjordes för ett tiotal år sedan.  Har ni förslag på aktiviteter eller någon studiecirkel så hör av er till styrelsen.

MUSEIRALLY

Även i år är Hembygdsföreningen med i Museirallyt den 11 September. Läs mer under Aktivitet.

Vi har öppet museet och alla våra lokaler mellan 10-15:00. Servering och guidning.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter