Öppet på Kristi Himmelsfärdsdag

På Kristi Himmelsfärds dag den 25 maj håller vi öppet hus kl. 11-17. Våfflor och kaffe serveras i Rektorsbostaden. Museet är öppet, utställningar, skolmagasinet.

Vårens aktiviteter

En del aktiviteter för våren har nu spikats. Föreningens årsmöte kommer att hållas i dagcentralen i Tun den 1:mars kl. 18:30. Vidare så kommer museet som vanligt att vara öppet på Kristi Himmelsfärdsdag. I år planeras dessutom något extra för helgen kring den 8 juli. Mer om detta senare. Även i år tänkte föreningen inbjuda till en resa som förmodligen blir av redan under våren.

Höst och vinteraktiviteter

Då var museirallyt till ända och där med den sista planerade aktiviteten för denna säsong. Museet och lokalerna skall städas ut ordentligt och öppnas inte förrän till våren. Trots den kallare årstidens inträde kommer viss aktivitet ändå hållas. Tuns ”hus-forskar-grupp” kommer återstarta sina sammanträden nu i höstmörkret. Denna lilla grupp försöker komma fram till vem som bott vart och när i samhället. Man har som mål att senare kunna sammanställa en skrift om husen i Tun. En annan grupp håller på att uppdatera gravstensinventeringen som gjordes för ett tiotal år sedan.  Har ni förslag på aktiviteter eller någon studiecirkel så hör av er till styrelsen.

MUSEIRALLY

Även i år är Hembygdsföreningen med i Museirallyt den 11 September. Läs mer under Aktivitet.

Vi har öppet museet och alla våra lokaler mellan 10-15:00. Servering och guidning.

Höstaktiviteter.

Flera höstaktiviteter är nu inbokade. Missa inte att anmäla er till resan till Herrljunga den 14 augusti, se separat annons. Tipspromenaderna börjar den 15 augusti. Även i år är vi med i Museerallyt som går av stapeln den 11 september. Vi har inga ordinarie öppettider för museet i höst. Fler arrangemang kanske kommer så håll er uppdaterade här!

Museet öppet varje söndag i juli

Museet är öppet för visning varje söndag i juli, mellan klockan 13:00-17:00. Nytt för i år är att vi inte har någon servering. Den som är fikasugen hänvisas till affären.

Museet öppet den 5 maj.

Kom och besök hembygdsföreningen på Kristi himmelsfärdsdag den 5 maj. Mellan kl 10-16 är lokalerna öppna med våffelservering.

Tuns IK

Under vintern har en utställning om Tuns IK gjorts i ordning i museet.  Föremålen har tidigare förvarats i Tuns IKs klubblokal.

Inbjudan till årsmöte!

Den 13 mars håller hembygdsföreningen årsmöte i dagcentralen klockan 15:00.

Som vanligt bjuds det på fika, samt underhållning med sång och musik.

 

Museet håller stängt över vintern!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter