Om oss

Tunbygdens hembygdsförening innefattar de tre socknarna Tun, Friel och Karaby. Föreningen bildades 1949. Kärnverksamhet är att visa upp lokalerna Silviiskolan, Rektorsbostaden och Skolmagasinet för besökare. Dessutom anordnas tipspromenader och andra trevliga tillställningar.

Skolhuset som invigdes år 1780 genomgick flera förändringar in- och utvändigt under 1800-talet. Efter en restaurering på 1940-talet inrymdes ett...

Läs mer >

Nyheter

Museirally 2022

Årets museirally går av stapeln den 11 september och föreningen håller som vanligt öppet denna dag. Rallyt går ut på att besöka minst 3 museer i Lidköpings kommun och där få sina stämplar. De som lämnar in sitt stämpelkort deltar sedan i ett lotteri där vinsterna är skänkta av museerna....

Läs mer >

Gamla frielsbor

Den 17 juli kommer Birgitta Loftäng till hembygdsföreningen och berättar om gamla frielsbor. Museet är öppet och servering. Tid 13-16:00.

Museets öppettider under sommaren

Föreningen kommer under juli månad ha öppet den 3, 10, 17 och 24 juli mellan kl. 13-16:00. Visning av Silviiskolan, rektorsbostaden och skolmagasinet. Guidning av museet. Här finns också möjlighet att köpa en fika.

Visa fler