Om oss

Välkommen till Tryserum. Här berättar vi om våra aktiviteter och vad vi i föreningen gör för att bevara traditioner, saker och historia.

Tryserums Hembygdsföreningen vill väcka och stimulera intresset hos gamla och unga för Tryserums sockens historia, kultur och natur.

Vi arbetar för att

  • dokumentera socknens historia och samtid...

Läs mer >

Nyheter


Det var 16 personer som deltog på höstvandringen den 16 september vid Grissjön under ledning av Janne Aronsson och John Eriksson. Vädret för dagen var strålande. Det var imponerande att se utfallet från sjön. Det är cirka 5 m djupt som de har sprängt ner i berget med manuellt...

Läs mer >

Höstvandring 2023
Höstvandring 2023
Höstvandring 2023

Det blev en lyckad dag för slåttern och slåttergillet vid kyrkoruinen. Fint väder och mycket folk; 35 st. Men det var inte så mycket gräs att slå det har varit så torrt nu i sommar, så gräset hade inte växt så mycket. Dragspelsmusik under slåttern och vid slåttergillet av Lars -...

Läs mer >

Slåtter 2023
Slåtter 2023
Slåtter 2023
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Röjardag vid Fogelviks borgruin med liten guidning

28 oktober 2023 10:00 - 28 oktober 2023 13:00


Fogelviks borgruin får nog anses som kommunens ”finaste” kulturhistoriska plats. Nu tar vi nästa steg mot att utveckla platsen som besöksmål genom att fortsätta röja sly och ta bort nedfallna grenar m.m. 

Alla kan hjälpa till. Till största delen behöver vi hjälpande händer som kan dra grenar och...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]