Om oss

Välkommen till Tryserum. Här berättar vi om våra aktiviteter och vad vi i föreningen gör för att bevara traditioner, saker och historia.

Tryserums Hembygdsföreningen vill väcka och stimulera intresset hos gamla och unga för Tryserums sockens historia, kultur och natur.

Vi arbetar för att

  • dokumentera socknens historia och samtid...

Läs mer >

Nyheter

Kaffeservering i hembygdsgården

Under några eftermiddagar i maj och juni har hembygdsföreningen serverat kaffe i hembygdsgården till Ukna Buss resenärer. Gästerna kommer från närliggande kommuner och gör en rundresa i vår kommun och ett kort stopp hos oss för fika. Gästerna erbjuds toalettbesök i kyrkan då hembygdsföreningen enbart har utedass. Många passar på...

Läs mer >

Hembygdsföreningens årsbok

Nu finns årets årsskrift till försäljning. Som vanligt kan du läsa om hembygdsföreningens arbete, vad som hände för hundra år sedan och annat smått och gott med anknytning till Tryserum som vilka fåglar som skådades vid Rånen förra året, August Franks liv och mycket mer.

Försäljningsställen är Vångströms Golv, Samelius Ur...

Läs mer >

Årsskrift 2020
Visa fler

Aktiviteter

De vilda blommornas dag

14 June 2020

Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och samt de därtill hörande Färöarna och Grönland. Under ledning av Janne Aronsson, studerar vi den frodiga försommarfloran vid Sjöängarna vid Rånen. Ta med kaffekorg. Samling i Vallby i Tryserum.

...

Läs mer >

Tryserums Hembygdsförening

Plats: Sjöängarna vid Rånen

Börjar: 14 June 2020 10:00

Slutar: 14 June 2020

Friluftsgudstjänst

21 June 2020

Friluftsgudstjänst vid Tryserums kyrkoruin i Västertryserum med Erik Gruvebäck. Medtag kaffekorg och egen stol. Vid regn sitter vi i Siverska flygeln. I samarrangemang med Svenska Kyrkan.

...

Läs mer >

Tryserums Hembygdsförening

Plats: Tryserums kyrkoruin

Börjar: 21 June 2020 15:00

Slutar: 21 June 2020

Sommarshow

29 June 2020

Sommarshow vid Tryserums kyrkoruin med Adam Svensson, Linn Svensson och Arne Persson som bjuder på pop, visa, gospel, country mm. Medtag fikakorg och egen stol. Entré: 200 kr, biljetter köps på plats, kontant eller med Swish. Insläpp från 18.00. I samarbete med Linn Svensson, Adam Svensson och Arne Persson.

...

Läs mer >

Tryserums Hembygdsförening

Plats: Tryserums kyrkoruin

Börjar: 29 June 2020 18:30

Slutar: 29 June 2020

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]