Om oss

Välkommen till Tryserum. Här berättar vi om våra aktiviteter och vad vi i föreningen gör för att bevara traditioner, saker och historia.

Tryserums Hembygdsföreningen vill väcka och stimulera intresset hos gamla och unga för Tryserums sockens historia, kultur och natur.

Vi arbetar för att

  • dokumentera socknens historia och samtid...

Läs mer >

Nyheter

Nu jobbar vi för fullt med planering av evenemang under 2023. Årsprogrammet är klart och utöver fastlagt program, kan det tillkomma evenemang. Håll utkik på hemsidan för uppdaterat program. Närmast i programmet ligger årsmötet söndag 12 mars kl. 16 i Tryserums Hembygdsgård. Alla medlemmar är välkomna.

Arkivdag 2022
Kopp
Estrid bakar

Äntligen fick vi bjuda på julottekaffe igen efter några års uppehåll. Saffransbullar och pepparkakor serverades till kaffet och brasan. Vi fick fullt hus då cirka 35 personer stannade på julottefikat. Julottan i kyrkan var som vanligt fantastisk. Att kören var kraftigt reducerad pga av förkylningstider märktes inte, den var bedårande.

Vinter vid hembygdsgården
Jul i hembygdsgården
Brasan
Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Röjardag vid Fågelviks borgruin

1 april 2023 10:00 - 1 april 2023 13:00

Vi fortsätter att röja runt Fågelviks borgruin. Borgruinen och området omkring är en av kommunens ”finare” historiska platser och dessutom naturskönt. Vi vill utveckla platsen som besöksmål genom att åter röja sly och ta bort nedfallna grenar m.m.

Alla kan hjälpa till. Till största delen behöver vi hjälpande händer som kan...

Läs mer >

Valborgsmässofirande

30 april 2023 20:30 - 30 april 2023 22:30

Välkommen att fira valborgsmässoafton i Skrickerum vid Nämndemansgården. Brasa och vårtal.

Läs mer >

Vårvandring vid Torpet, Stora Mossen

13 maj 2023 10:00 - 13 maj 2023 13:00


Vårvandring vid Torpet, Stora Mossen under ledning av John Eriksson och Janne Aronsson. Samling vid Torpet, mellan Stora Mossen och Bidalen. Medtag matsäck.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]