Snart har halva året 2024 gått, ett riktigt bra halvår.

Arkivet har kommit långt med sin inventering och planering.
Vi har fått en provfilm gjord och fått en ansökan för digitalisering av alla Joels 16mm filmer godkänd av Riksantikvarieämbetet.

Vi hade ett trevligt årsmöte med drygt 60 medlemmar i Ekhult, och under...

Läs mer >

Nästa arbetsdag 13.e Augusti

Tisdagen 18.e Juni. Röjde vi ut, och främst då i Thelanderhusets förråd på plan ett, allt togs ut och sorterades upp. Målet var att få plats med så mycket som möjligt av Thulinmöblerna därinne. Så nu är faktiskt Magasinet tomt på möbler och redo för att visas när som helst, precis...

Läs mer >

Läs om Oscar Ljungbergs Tallnäs, om Joel Andersson beskriving av bygden kring Linnesjön, Epa-traktorer av Kjell Boberg, AG Löövs husbyggen i Tofteryd o Hagshults socknar och en Lantbrevbärare som minns mm. Boken finns bl.a på ICA, Hemköp och på Kvarnen.

Mellan Härån...

Läs mer >

Den 7.e September arrangerar vi öppet hus i hembygdsparken tillsammans med Östbo Historiska Sällskap, det kommer att finnas möjlighet att fika, och mer information kommer läggas upp här på sidan framöver.

Hjärtligt välkomna

Tofteryd-Hagshult Hembygdsförening /  Östbo Historiska Sällskap

 

 

Det blev precis en sån där dag som vi önskat oss, riktigt vackert väder, och blev till en härlig torpvandring i Kushults vackra natur.

Lite drygt 30 personer slöt upp för att lyssna till Valters berättelser om fyra olika boställen som inte längre finns. På länken nedan finns lite bilder från...

Läs mer >

Den 6.e Juni firades traditionsenligt nationaldagen i Skillingaryds hembygdspark.

Allt var väl förberett, det var bara det där med vädret...........

Nationaldagen 6.e Juni

Massor med trevliga bilder på länken nedan till Skillingaryd.nu 

6.e Juni - Skillingaryd.nu

Svante Söderholm stod för samlingsmusiken, Kommunfullmäktiges ordförande Mats Oskarsson hälsade oss...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Välkomna till Tofteryd - Hagshult Hembygdsförening.

Idag 2024 är vi ca 160 medlemmar som bor i eller har sina rötter i Tofteryd, Hagshult och Skillingarydstrakten, styrelsen med kontaktuppgifter hittar ni under " Kontakta oss / Visa fler kontaktuppgifter ".

I menyn hittar ni information om vår hembygdspark och övriga byggnader, utställningar, en inventarielista från vårt arkiv, verksamhetsplan, övriga...

Läs mer >