Om oss

Tjärnö Hembygdsförening bildades 1992.

Föreningens ändamål är att värna och vårda hembygdens miljö och dess kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer genom

  • att befrämja kunskapen om och känslan för hembygden och dess ur historisk och kulturell synpunkt värdefulla traditioner
  • att aktivt medverka till vård och bevarande av dess natur och kultur,...

Läs mer >

Nyheter

Under tiden 29 juni - 4 augusti har Tjärnö Hembygdsförening loppisförsäljning. Vi träffas i föreningens lokaler på Tjärnövägen 19 (bredvid Tjärnö skola). Öppet alla dagar i veckan mellan kl 13-17.  Förutom loppisprylar så säljer vi även föreningens broschyrer om livet på öarna forr i tiden.

Den 21 juli firas Hembygdens dag...

Läs mer >


Tjärnö Hembygdsförening publicerar nu en ny en broschyr i serien "Livet på öarna". Temat är fisket som en viktig näring för öbefolkningen genom tiderna. Kan beställas på [email protected]. Pris 75 kr exkl. porto och emballage. Ange namn och adress i mailet samt märk med "Fiskebroschyr"

Tjärnö Hembygdsförening fick glädjande nog Bohusläns Hembygdsförbunds diplom för sin publikation  "Kutterfiske på Nordsjön 1900-1930". Författaren Anders Framme kunde själv motta priset den 7 maj på årsstämman i Torslanda.

Motivering: Skriften är en intressant dokumentation över en epok inom en av Bohusläns stora näringar, fisket. I skriften skildras olika perspektiv på vardagen...

Läs mer >


Så var 2023 års årsmöte för Tjärnö Hembygdsförening avklarat. Femtio medlemmar hade slutit upp denna söndagseftermiddag, den 16 april, förväntansfulla och förhoppningsvis kaffetörstiga. Mötet började med att föreningens ordförande Christer Christensson hälsade alla välkomna. Därefter hölls en tyst minut för under året bortgångna medlemmar.

Lars Tysklind valdes traditionsenligt som ordförande...

Läs mer >

Tjärnö Hembygdsförening har i samband med sitt 30-års jubileum publicerat en broschyr med intressanta händelser i öarnas historia. Kan beställas på [email protected]. Pris 75 kr. Ange namn och adress i mailet samt märk med "Jubileumsbroshyr"

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]