Nyheter

Energichansen

Stöde Hembygdsförening kom, tack vare många röstare, på sjätte plats i tävlingen Energichansen. Det innebär att vi vunnit 18.000 kr som vi kan nyttja till uppstarten av ett sommarcafé 2021.

Tack alla som röstade på oss, och tack till Stöde IF:s damlag som också stöttade oss !

Vi har gått till final i Energichansen 2020

Stöde Hembygdsförening har gått till final i tävlingen Energichansen 2020 som arrangeras av Sundsvall Energi. Syftet med att delta i tävlingen är att finansiera uppstarten av caféverksamheten sommaren 2021. Vi har beslutat att hålla caféet på Huberget öppet på prov sommaren 2021 och vår avsikt är att bemanna det med...

Läs mer >

Studiecirkel

Stöde Hembygdsförening tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan startar en studiecirkel i

LOKALHISTORIA

Digitalisering av Stöde Hembygdsförenings föremålsregister

Föreningen har 1300 föremål i sina analoga register och dessa behöver registreras digitalt till en framtida sökbar databas. 

Med hjälp av kursledare Katarzyna Forsberg lär vi oss vid första tillfället tekniken med katalogisering och därefter fortsätter cirkeldeltagarna med...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Välkommen till Stöde Hembygdsförening och Huberget. Vi är för närvarande ca 170 medlemmar men vill gärna bli fler. På berget finns 15 byggnader med mycket historia. Byggnaderna inrymmer över 1000 kulturföremål från gångna tider. I samband våra evenemang har även cafe/restaurangen öppet.

Stöde Hembygdsförening har en minnesfond som tacksamt...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]