Om oss

STAVNÄS HEMBYGDSFÖRENING

Vi är en förening som vänder sig både till ung som gammal. Vi arrangerar olika slags tillställningar under året. Hembygdsgården ligger naturskönt intill sjön Billingen vid Billingsberg. Hembygdsgården kan också hyras ut till olika ändamål efter överenskommelse med föreningen.
 

Nyheter

Mârtenslördan med arbetsdag

Tyvärr blev inte arbetsdagen riktigt som vi hade tänkt. Vädergudarna ställde det ordentligt med regn och blåst. Vi hade tänkt att röja gräs under bänkar med mera, men det visade sig att det var nästan en omöjlig uppgift. Istället körde man in utemöbler till logen. Man sågade ner några mindre...

Läs mer >

Torpets Äppeldag på hembygdsgården


 "Torpets äppeldag " blev mycket lyckat på Stavnäs hembygdsgård Billingsberg i lördags. En traditionell äppeldag som familjen Sven Levin genomfört tidigare på Torpet i Spässerud i många år med undantag för 2019, då man hade äppeldagen på Sågudden i Arvika. 
Man hade en fruktutställning med äpplen, päron och plommon,...

Läs mer >

Hembygdsgården i September och oktober

Ta gärna en utflykt till vår vackra hembygdsgård och njut av naturen i brytningen mellan sommar och höst.   De flesta av våra flyttfåglar har flyttat eller kommer snart att söka sig till varmare trakter söderut.

Även om flera av oss äldre har fått både en och två doser av vaccinet mot Covid...

Läs mer >

Visa fler