Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Vandra i Moa Martinsons fotspår

Alltid tillgängligt.

Vandra i Moa Martinsons fotspår. Den nya kulturstigen sträcker sig mellan Sorunda, Ösmo och Nynäshamn och längs med vägen finns det skyltar med information kring Moa Martinsons liv och de platser som hon var verksam på. Kartor finns i fattigstugan på Sorunda hembygdsförening, på turistbyrån i Nynäshamn samt på kommunens hemsida. 

Läs mer >

Hembygdsgården

Alltid tillgängligt.

Hembygdsgården består av flera byggnader såsom Fattigstugan, Västerbystugan, vedbon och smedjan. Det finns även en grillplats i parken vilken är öppen för allmänheten. Hit kan du alltid komma och titta på byggnaderna eller grilla en korv även utanför hembygdsgårdens öppettider.  Läs mer om våra byggnader.

Läs mer >

Kontakta oss

 Postadress: Sorunda Hembygdsförening Torpstugan 1, 148 70 Sorunda
 Besöks- och postadress: Sorunda Hembygdsförening Torpstugan 1, 148 70 Sorunda
[email protected]

Nyheter

Då föreningen är trångbodd arbetar vi för att kunna uppföra ett föreningshus i hembygdsparken med utseende av en gammal ladugård. Detta för att förvara och visa upp alla vackra gamla inventarier och bruksföremål som kommer in till föreningen samt som samlingslokal. 

Har du något som du vill ska bevaras för framtiden, titta under fliken "Insamling av...

Läs mer >

Om oss

Sorunda Hembygdsförening ligger i Sorunda socken vilken har en lång historia, ett unikt kulturlandskap och många sevärdheter. Föreningen startades 1945 av Imber Nordin Grip och har idag ca 350 medlemmar. Vi arbetar med att bevara socknens kulturarv genom att vårda typiska äldre byggnader och heminredningar. Vi dokumenterar, bevarar och sprider kunskapen av de speciella traditioner och...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]