Om oss

Föreningen bildades 1965 och omfattar trakten Sörbygden, som består av Hede, Krokstad och Sanne socknar i Munkedals kommun. Det är en jord- och skogsbygd i inre delen av norra Bohuslän.

Föreningen kallades vid bildandet Hede fornminnes- och hembygdsförening. Syftet med föreningen var enligt det första protokollet från 3 juli 1965 att "bevara...

Läs mer >

Klicka på Meny längst upp till vänster, där kan du sedan navigera vidare till olika sidor. 

Vi vill gärna bli fler i vårt arbete med hembygden! Hör av dig till oss om du är intresserad! Alla insatser är välkomna.

Välkomna till en dag på Bohusläns museum i Uddevalla med släktforskning och hembygd den 23 september kl 11-16.

 Vi i Sörbygdens hembygdsförening deltar med försäljning av bland annat våra årsskrifter och vår sockenbok, Sörbygdens härad. För mer information, klicka på nedanstående länk.

Släktforskn.OchHembygd23sept23Flyer.pdf

Söndagen den 13 augusti hade vi en guidad kulturvandring till Långöns Kaser och fägata. Vår guide var Ewa Alfredsson. Vandringen var välbesökt och efteråt serverades kaffe med dopp i Hembygdsgården i Fisketorp.

Klicka på nedanstående länk för fler bilder från vandringen. Bilderna är tagna av  Siv Norrman (Alfredsson).

2023-08-13 Promenad torpruiner.pdf

Vi säljer Hembygdsföreningens alla utgivna årsskrifter mellan 1973 - 2021. Ni kan köpa enstaka exemplar eller samtliga årgångar till reducerat pris. Vi har även kvar exemplar av bygdeboken Sörbygdens härad  från 1982 till försäljning.
För mer information om årsskrifterna och priser mm, klicka här

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Café i Hembygdsgården Fisketorp

14 oktober 2023 10:00 - 14 oktober 2023 14:00

Nu startar vi upp vårt café igen! Välkomna till Hembygdsgården i Fisketorp för en stunds trevlig samvaro över en kopp kaffe med kaka. Vi kommer också att ha en ny utställning på caféet med äldre motorsågar från en privat samling. 

Väl mött!

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]