Om oss

Föreningen bildades 1965 och omfattar trakten Sörbygden, som består av Hede, Krokstad och Sanne  socknar i Munkedals kommun. Det är en jord- och skogsbygd i inre delen av norra Bohuslän.

Föreningen kallades vid bildandet Hede fornminnes- och hembygdsförening. Syftet med föreningen var enligt det första protokollet från 3 juli 1965 att...

Läs mer >

Välkommen till Sörbygdens Hembygdsförening!

Klicka på Meny längst upp till vänster, där kan du sedan navigera vidare till olika sidor. Aktiviteter för våren och sommaren planeras för närvarande och kommer löpande att publiceras på denna sida.

Vi vill gärna bli fler i vårt arbete med hembygden! Hör av dig till oss om du är intresserad! Alla insatser är välkomna.

Fisketorps sommarcafé tar paus

På grund av Covid-19 kommer sommarcaféet i Hembygdsgården att ta paus under sommaren 2020.  Vi ser fram emot att träffa er nästa sommar igen. 

Berättarafton "Skogarnas blåa band"

Den 11 mars hade vi besök i hembygdsgården av Roland Olsson från Ed som berättade och visade bilder om timmerflottningen från Nordmarken genom Stora Lee och Örekilsälven till Munkedal mellan åren 1688-1965. 

Läs mer >

Försäljning av årsskrifter och bygdeboken

Vi säljer hembygdsföreningens alla utgivna årsskrifter mellan 1973 - 2018. Ni kan köpa enstaka exemplar eller samtliga årgångar till reducerat pris. Vi har även kvar exemplar av bygdeboken Sörbygdens härad  från 1982 till försäljning.

För mer information om årsskrifterna och priser mm, klicka här

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]