Nu på söndag 30 oktober: Ett samtal om Huvudsta – igår, idag, i morgon

Jörgen Mark-NielsenFotograf: Jörgen Mark-NielsenUtställningen Huvudsta – en tidsresa på Charlottenburgs gård avslutas på söndag den 30 oktober med ett samtal om gårdagens, dagens och morgondagens Huvudsta.

Hur var det förr i Huvudsta? Hur är det idag? Vad är bäst och vad är sämst? Hur vill vi ha framtidens Huvudsta?

I samtalet deltar Max Wibom, Gunilla Åberg, Tor Abrahamsson och Annika Häggberg. Alla som kommer är välkomna att bidra med minnen, anekdoter, tankar och idéer. Samtalet börjar kl. 14.00.

Utställningen är öppen kl. 13.00-16.00 på söndag.

Solna kulturmiljöpris 2016 till Annika Malmsten

Jörgen Mark-NielsenSolna hembygdsförening delar varje år ut ett pris till en person som gjort en betydelsefull insats för stadens kulturmiljö. Med kulturmiljö avses den  miljö som genom historien ständigt formas av människorna. Insatsen skall ha bestått i att på ett positivt sätt bevara, forma, utveckla, förändra eller dokumentera kulturmiljön.

I år gick priset till Annika Malmsten för hennes långvariga och framgångsrika arbete med att utveckla Kafé Sjöstugan till ett kulturellt centrum i Bergshamra. Priset delades ut på Charlottenburgskvällen den 2 juni.

Läs mer »

Charlottenburgskväll i solsken

Solen sken från en klarblå himmel och flaggan vajade i topp när hembygdsföre-ningen firade sommarens ankomst på Charlottenburgskvällen torsdagen den 2 juni.  Den enda skuggan som föll över Charlottenburg denna kväll kom från Besqabs nybygge alldeles intill.

Läs mer »

Se historiska bildspel från Solna

I Solnakanalen på Youtube kan du se flera historiska bildspel från Solna. Bildspelen bygger fotografier från Solnastads bildarkiv.

Hagalunds Idrottssällskap på 1940-talet

Orostider – om beredskapsåren i Solna

Varför sa Mark- och miljööverdomstolen nej till nya bostäder vid Råstasjön?

Den 22 februari beslutade Mark- och miljööverdomstolen att upphäva Kommunfullmäktiges i Solna kommun beslut från juni 2014 att anta detaljplan för del av Arenastaden, stadsdelarna Järva och Råsunda. Efter att Solna stad bestämt sig för att inte överklaga domen står det nu klart att det inte kommer att byggas några fler bostäder vid Råstasjön. Men varför sa domstolen nej till nya bostäder?

Läs mer »

Hembygdsföreningens 95:e årsmöte

Tisdagen den 15 mars hölls hembygdsföreningens 95:e årsmöte på restaurang Asplund i Huvudsta. Mötet samlade 85 deltagare.

Läs mer »

Mycket stort intresse för utställningen ”Huvudsta – en tidsresa”

Jörgen Mark-NielsenFotograf: Jörgen Mark-Nielsen
Nästan 200 personer kom till Charlottenburg söndagen
den 7 februari då det var vernissage för utställningen
”Huvudsta – en tidsresa”. Utställningen fortsätter nu ända
fram till sommaren.

Läs mer »

Missade de Hagalundsutställningen?

Missade du utställningen om gamla Hagalund på Charlottenburg våren 2015?
Nu kan du se din igen – hemma.

Läs mer »

I Bergshamraskolan vet man mest om Solna

Skoltävlingen för Solnas fjärdeklassare firade tioårsjubileum – Bergshamraskolan vann första pris för första gången.

Läs mer »

Lär känna stadens alla parker

Ungefär en tredjedel av Solnas yta består av park och natur. Dividerar man denna yta med antalet invånare blir det drygt 100 kvadratmeter per person.

Läs mer »