Om oss

Skärstad Hembygdsförening, som tillhör Vista Härad, bildades 1961 med ändamålet att verka för kultur- och miljövård i Skärstad. Föreningen utforskar bygdens historia och förmedlar information om denna till kommande generationer. I föreningens museum i Kaxholmen och i föreningens torp Hägnen tillvaratas och vårdas kulturföremål från bygden.

Nyheter

Välkommen till Julmarknaden, som arrangeras av Skärstad hembygdsförening i samarbete med Skärstad Röda Korsgrupp, lördagen den 25 november 2023 kl 14-17 i Museet i Kaxholmen. Ett antal hantverkare ställer ut och säljer sina alster. Kaffeservering och ett stort lotteri. Tomten kanske kommer och delar ut godis till barnen. 

Skärstadboken 2022 har distribuerats till samtliga medlemmar. Vill du köpa en bok kan du kontakta kassören Ulla-Britt Johansson, tel 070 140 00 46, email: [email protected] eller Ingrid Svensson, tel 070 535 17 84, email: [email protected].

Skärstadboken 2024 är under utarbetande och beräknas komma ut i slutet av januari 2024. Den kommer...

Läs mer >

Vi söker Dig som har intresse för Skärstad som hembygd och som gärna vill jobba för att vår hembygdsförening ska leva vidare och utvecklas. Detta har Du möjlighet att påverka bl.a. genom att vara med i föreningens styrelse eller någon arbetsgrupp. Kanske är det Du eller någon Du känner som...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Julpyssel i museet

9 december 2023 14:00 - 9 december 2023 17:00

Julen närmar sig, och då kan det ju vara mysigt att sitta och pyssla tillsammans.

Lördagen den 9 december klockan 14 – 17 blir det julpyssel för stora och små i muséet i Kaxholmen. Vi gör nya och gammaldags juldekorationer. Några vill kanske skapa lustiga tomtar och julbockar, andra klippa...

Läs mer >