Om oss

Föreningen bildades år 1925. Initiativtagare var småbrukaren och författaren J A Göth bördig från Karryds by. På Klockarängen mellan järvägen och gamla kyrkan anlades hembygdsparken. Till parken flyttades successivt byggnader från socknarna som man ville bevara för framtiden. Ett Skansen i miniatyr uppstod på detta sätt. 

Verksamheten bedrivs av föreningens aktiva...

Läs mer >

Nyheter

Traditionsenlig funktionärsträff

Den 26 oktober, 2021 samlades cirka 40 inbjudna funktionärer i Braås församlingshem till samkväm med mat och dryck. Det gjordes en genomgång av året samt planering för nästa år.  Det gångna året har verksamheten  återgått till mera normalt läge efter nedstängningar till följd av pandemin. Föreningen är i mycket gott skick och...

Läs mer >

Renovering tak Arrendatorbostaden
Stefan Bergkvist delar ut stipendiet till Matz och Mona Gustafsson

Scensommar i Braås hembygdspark

Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz tillsammans med pianisten och kompositören Elise Einarsdotter reste upp från sina hem i Skåne för att underhålla Braåspubliken. Vädret var helt perfekt med lagom solsken och värme. Framför Skattagården serverades kaffe med våfflor och lite länge bort bänkade sig publiken för att avnjuta En kort...

Läs mer >

Scensommar 21 En kort resa tut och retur
Elise Einarsson och Marika Lagercrantz

Arbetet i parken!

Arbetet med avverkningen i parken är avslutat. Med i vårt tycke ett gott resultat. Parken har blivit öppnare, ljusare och förhoppningsvis säkrare då ett antal gamla träd blivit avlägsnade. Välkommen att med egna ögon se förändringen!

Bokning av stora Skattagården

Om Ni vill boka festlokal (stora Skattagården), givetvis med gällande villkor i Covid-19 hänseende tar ni kontakt med Nils-Ragnar Samuelsson, tel. 070-668 98 62.
Hyreskostnad under sommarhalvåret 500 kr./dag och under vinterhalvåret 700 kr/dag.

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: braas.hembygdspark[email protected]