Bokmässa den 25 november!

”Hej!
Boka redan nu in lördagen den 25 november för Kronobergs bokmässa på Växjö stadsbibliotek! Bokmässan går av stapeln för tionde året i rad! Författare, förlag och litterära föreningar med anknytning till Kronoberg är välkomna att ställa ut och sälja sina alster.”

Läs hela inbjudan här!

 

Riksstämman 2017

”Den 26-28 maj 2017 anordnades SHF:s riksstämma i Uddevalla i samarbete med Bohusläns Hembygdsförbund. Temat var Hembygdens barn, unga och skola.”

Sven-Eve JohanssonFotograf: Sven-Eve Johansson

SHFs nyvalda ordförande Maria Norrfalk och avgående Birger Svanström, i bakgrunden SHFs generalsekreterare Jan Nordwall.

Elisabeth JohanssonFotograf: Elisabeth Johansson

Birger Svanström avgick efter 10 år som SHFs ordförande. Han avtackades av styrelsen genom Kjell Gustafsson och Margaretha Johansson.

Läs mer här!

Nytt nummer av IVOS

 

 

 

Andra numret 2017 av I Värend och Sunnerbo
finns nu ute till försäljning!

Innehållsförteckningen hittar du här!

 

 

 

 

 

Maria Norrfalk ny ordförande för Sveriges Hembygdsförbund

”Det är ett stort förtroende att få företräda hembygdsrörelsen i rollen som ordförande för Sveriges Hembygdsförbund. Hembygdsrörelsen spelar en viktig roll i vårt samhälle genom att skapa broar mellan det förgångna, nutiden och framtiden och genom att stå för ett humanistiskt och demokratiskt synsätt. Den nya visionen ”En levande hembygd för alla” kommer att vara en ledstjärna för mitt uppdrag som ordförande, säger Maria Norrfalk.”

Läs mer här!

Bilder från Årsmötet 2017

Frida Stenland

 

Se bilderna från årsmötet i Tävelsås Bygdegård här!
Årsmötesprotokoll från mötet den 11 mars 2017 finns nu att läsa på hemsidan!

Adressuppdatering för 2017

Dags att skicka in adressuppdatering för funktionärer; Ordförande, sekreterare och kassör. Rapporten insändes direkt efter ert årsmöte eller senast den 10 april 2017 till
Roger Söderling; [email protected]

Blankett i Word-format
Blankett i PDF-format