Om oss

Föreningen bildades år 1925. Initiativtagare var småbrukaren och författaren J A Göth bördig från Karryds by. På Klockarängen mellan järvägen och gamla kyrkan anlades hembygdsparken. Till parken flyttades successivt byggnader från socknarna som man ville bevara för framtiden. Ett Skansen i miniatyr uppstod på detta sätt. 

Verksamheten bedrivs av föreningens aktiva...

Läs mer >

Nyheter

Inställda evenemang

På grund av den aktuella situationen med Coronaviruset har vi tyvärr sett oss nödsakade att ställa in samtliga aktiviteter den här sommaren. Vi är ledsna över att behöva ta till dessa åtgärder, men säkerheten är viktigast. 

Julmarknaden 2019

Årets julmarknad blev trots det dåliga vädret under dagen riktigt lyckad. 6 "knallar" deltog och föreningen hade förutom öppen servering 3 bord med bröd, ost och pynt av olika slag. Vi tackar samhällsföreningen för lånet av deras tält .

Intresserad?

Vi behöver nya idéer. Förslag på hur vi bättre kan använda våra fantastiska resurser är välkomna. Vi har en stor park fylld av kulturhus med inventarier och många växter med historia utomhus.
Dessutom finns det kulturstigar av olika slag i bygden, ängs- och slåttermarker att besöka, liksom kartor till torp...

Läs mer >

Sister City Soccer

Ett antal flickor från USA besökte på midsommardagen Braås Hembygdspark i samband med
fotbollsutbytet "Sister-City Soccer". Ett uppskattat projekt.

 

Visa fler

Aktiviteter

Coronaviruset

23 June 2020

Styrelsen har beslutat att ställa in alla aktiviteter den här sommaren. Då i normala fall vårt våffelkafe är en betydande inkomstkälla för föreningen går vi därmed miste om inkomster, men kostnaderna för underhåll, skötsel och vård av parken består. Därför är vi tacksamma för alla ev. frivilliga bidrag som kan...

Läs mer >

Sjösås-Drev-Hornaryds Hembygdsförening

Plats:

Börjar: 23 June 2020

Slutar: 31 August 2020

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]