Om oss

Föreningen bildades år 1925. Initiativtagare var småbrukaren och författaren J A Göth bördig från Karryds by. På Klockarängen mellan järvägen och gamla kyrkan anlades hembygdsparken. Till parken flyttades successivt byggnader från socknarna som man ville bevara för framtiden. Ett Skansen i miniatyr uppstod på detta sätt. 

Verksamheten bedrivs av föreningens aktiva...

Läs mer >

Nyheter

Hembygdsvår och sommar 2021


Arbetena i parken har kommit igång tack vare en massa glada vänner. Skvaltan har fått nytt tak och marknadsbodens dito har renoverats genom Anders och Mats försorg, stort tack för detta.
Covid fortsätter sitt segertåg över världen. Därför fryser nationaldagsfirande och midsommaraftonsfirande tyvärr inne även i år.
Under maj...

Läs mer >

Gott Nytt År!

Vi hoppas att vi snart ska kunna återgå till mer normala aktiviteter i vår vackra Hembygdspark. Att Covid-19 kommer att släppa sitt grepp över oss. Vi hoppas få se Er någon gång under sommaren 2021!

Scensommar i Braås hembygdspark

Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz tillsammans med pianisten och kompositören Elise Einarsdotter reste upp från sina hem i Skåne för att underhålla Braåspubliken. Vädret var helt perfekt med lagom solsken och värme. Framför Skattagården serverades kaffe med våfflor och lite länge bort bänkade sig publiken för att avnjuta En kort...

Läs mer >

Scensommar 21 En kort resa tut och retur
Elise Einarsson och Marika Lagercrantz

Arbetet i parken!

Arbetet med avverkningen i parken är avslutat. Med i vårt tycke ett gott resultat. Parken har blivit öppnare, ljusare och förhoppningsvis säkrare då ett antal gamla träd blivit avlägsnade. Välkommen att med egna ögon se förändringen!

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Braås Hembygdspark

2021-01-01 till 2021-12-31 Alltid öppet för besök utomhus

Hembygdsföreningens stugor och samlingar finns återuppbyggda och restaurerade till ett levande museum i Braås samhälle. Gör ett besök i hembygdsparken vid sjön Örkens strand strax intill den välbevarade 1100-tals kyrkan. Sommartid är parken öppen alla dagar. Visning av samlingarna kan anordnas efter överenskommelse.

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]