St Eriks Gille, Roslagsbros hembygdsförening samlar och sorterar för att lämna viktiga saker vidare till Ukraina och dess folk. Behoven är enorma och kommer att bestå så minst länge anfallskriget pågår. Vi - föreningen och människor omkring den - har saker vi inte behöver, saker och värme att lämna vidare. Vi sänder gärna dessa ting till de människor som lider omkring oss. Det vet vi att Ukraina gör. 


De behöver något att sova på, hushållsartiklar, kläder & filtar, sovsäckar, hygienartiklar, leksaker till barnen och annat nödvändigt för livets väl. Värme och mat är alltid avgörande, särskilt när man är illa utsatt. Vi har något av detta, och samlar ihop och lämnar vidare. Vi ser till att det når dem som behöver. 


Loppisgänget i St Eriks Gille har tänkt, samlat, tvättat och sorterat. Vi (andra) tackar dem stort för att de har gjort detta, för att det finns värme och glädje i gruppen som sprider sig till andra. Det skapar mervärden, både i och utanför gruppen. Ja, både i föreningen, i bygden och utanför. Medmänsklighet värmer. Vi bugar och tackar för det. 


Vi uppmanar samtidigt också folket i bygden att sända något av sitt överskott till Ukraina. Alltid helt och rent, som t ex kläder, filtar, hygienartiklar, lakan, med mera (se PostNords länk nedan för saker som behövs). Med PostNord kan försändelser gå gratis till Ukraina och därmed kostnadsfritt nå människor i Ukraina som behöver; https://www.postnord.se/om-oss/hjalppaket-for-ukraina

Tack, för allt ni gör! 


Förening:

Sankt Eriks Gille Roslagsbro

Skapad av: Jonas Westberg (2023-08-24 08:51:43) Kontakta föreningen
Ändrad av: Jonas Westberg (2023-08-24 08:51:43) Kontakta föreningen