Om oss

Södra Hallands hembygdsförening är en av nio föreningar i samarbete i Höks hembygdskrets. För att ta del av information om olika orter, områden och historia går man via "Utforska platsen" som finns uppe till höger på alla sidor. Klicka på den och du kommer till ett av distrikten och måste aktivt välja det...

Läs mer >

Nyheter

Den gångna helgen stormade det och en stor bok i Laholms stadspark gav vika - och föll mot Ebbaredsstugan. Inte på själva stugan, som tur var, endast "hankagäret" = staketet, krossades några meter. Nu söker föreningen lämpliga slanor av eneträ.

 

 

Rotvälta vid Ebbaredsstugan 2023
Boken som stormfälldes

Södra Hallands hembygdsförening var en av de tio föreningar som fick bidrag ur Laholms Sparbanks utvecklingsstiftelse. Det var idel glada föreningsrepresentanter som fick kaffe & tårta och så, inte minst, prischeckarna utdelade av förre sparbanksdirektören Lars-Göran Persson, numera ordförande i stiftelsens styrelse.

Bidraget till hembygdsföreningen skall användas till ny ryggning på...

Läs mer >

Det blir även i år guidade visningar av Lagaholms slottsruin. Du får veta mer om befästningen och slottet samt om staden Laholms uppkomst.

Torsdagar kl 14:00 - 15:00  6/7, 13/7, 20/7, 27/7, 3/8 samt 10/8.

 

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]