Barnens Jul 2017

Nu försöker vi toppa förra årets succé med drygt 250 besökare den 11 december. Nu laddar vi med mer ljusslingor, flera bodar på innergården, julpynt i kafé och salen med julpyssel. Vi har julmusik både ute och inne. det ska bli en riktig julstämning med bara en vecka kvar till julafton.

Den 17 december (3:e advent) kl 14 till 17 så händer det!

Tack alla aktiva för ännu en säsong!

Vi avslutar sommarsäsongen med en höstfest som tack till alla aktiva som gjort hembygdsgården så trivsam som vi kan.Det har målats, klippts gräs, gräddats våfflor, bryggts kaffe, städats och fejats ända sedan april. Nu har vi ett evenemang till i december sedan går vi in i ”vinterdvala” Tack alla aktiva som gjort denna säsongen så lyckad och som vi fått så mycket beröm för.

Här kommer lite bilder från höstfesten den 10 november 2017

Rapport från mölledagen

Stort intresse för vår mölla på mölledagen!

Ett trettiotal inbjudna firade det lyckade renoveringsprojektet på Häljarps mölla på hembygdsgården med en lätt lunch och kaffe. Föreningen uppvaktades av landskrona Stad, Centerpartiet i Landskrona och senare vid möllan av Skånes Mölleförening. Uppvaktningen var en belöning för att vi satt möllan i stånd och detta med ett ekonomiskt bra resultat.

Mölledagen den 2 juli 2017 visade vi upp möllan för allmänheten från kl 13 till ca 16. Många människor från trakten mötte upp. Uppskattningsvis var det under dessa timmar ca 200 personer på plats. de fick se när vi drog runt kvarnhuset (bölet) så att hon kom rätt i vind. Det gjordes med en traktor. Sedan satte vi segel på vingarna. vinden var helt tillräcklig men möllan ville inte röra sig. Maskinellt fanns inga hinder utan det finns något i vingarnas konstruktion som gör att det inte fungerar.

I en video ser det ut som hon snurrar själv. Prova denna länk för att se video: https://www.facebook.com/ronneberg_DSC1241sharad2016/

Beklagar den dåliga ordningen på bilderna!

 

_DSC1248

På mölledagen 2 juli seglar vår mölla

Efter förra årets renovering och en del justeringar i år så känner vi oss mogna att låta möllan svinga sina vingar. Det är 30 – 35 år sedan så nu är det på tiden. Och viktigt är det ju också att visa att möllan är i körbart skick.

Kl 13 till 15 hoppas vi kunna köra om vädret tillåter. Det måste blåsa men varken för lite eller för mycket.

Många besökare hos hembygdsföreningarna

Under 2017 kom runt 700 000 besökare till hembygdsgårdar och andra anläggningar anslutna till Skånes hembygdsförbund. Det är imponerande!

Barnens JulFotograf: Barnens Jul

Barnens Jul

Magasinet skriver om föreningen

Magasinet nov 2016.Fotograf: Magasinet nov 2016.

Magasinet nov 2016.

Magasinet är en informationstidskrift som ges ut av Landskrona Stad. den distribueras till alla hushåll i Landskrona och Svalöv genom Landskronaposten. Det verkar som att det enbart är de som prenumererar på LP som får den. Hur som helst här är artikeln.

Slutnotan efter renoveringen av möllan blev ca 260 000 kr för vintersäkringen 2015 och ca 1 153 000 kr för årets insats. Den budget vi hade våren 2016 låg på 1 755 000 kr och det statliga bidraget var 1 260 000 kr. Då fattades 495 000 kr! genom att vi tog över projektstyrningen och servade hantverkarna med ideella krafter (= lokala lantbrukare) kunde totalkostnaden reduceras med 600 000 kr! Det utfallet är vi stolta över.

Ladda ner hela artikeln i pdf: Magasinet nov 2016

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter