Om oss

Föreningen är ideell, religiöst och politiskt obunden och dess ändamål är att sprida kunskap om och öka intresset för bygdens kulturarv. Föreningen ska också främja hembygdsvård och hembygdsforskning inom häradet.

Läs mer >

Nyheter

Att vinna ett slag och förlora ett krig!

Länsstyrelsen har översänt två beslutsdokument. Det ena avslår vår ansökan om bidrag för att renovera möllans skador och det andra ger tillstånd att renovera möllan och behålla den röda fasaden men vi får betala allt själva.

Vi hade inte råd med att svara för 425 000 kr ur vår egen kassa....

Läs mer >

Häljarps mölla - röd eller svart

Idag skriver jag i eget namn - Johan Rietz

Häljarps mölla – röd eller svart?

Hoppas jag inte är/var möllans siste entusiast? Min motivation att vårda och utveckla möllan och det kulturarv den representerar har slocknat. Om man ska kunna lägga ideell tid på ett objekt som detta så krävs att man...

Läs mer >

Se filmen om hembygdsgården i Asmundtorp!

I början på sommaren hade vi fyra flickor (16 - 17 år) som hade feriepraktik hos oss. Det var Landskrona Stad som erbjöd dessa flickor sommarjobb och vi fick glädjen att ta emot dem. De hade som uppgift att producera en film som visar en rundtur på hembygdsgården och där olika...

Läs mer >

Åter en stor renovering av Häljarps Mölla

Efter att vandalerna härjat i möllan i somras upptäckte vi att en skada på en bärande bjälke lösts ut. Bjälken var provisoriskt lagad för rätt många år sedan men nu höll den inte längre. Problemet är att denna bärande bjälke är mycket komplicerad att byta ut.

Efter upptäckten gjordes en noggrann...

Läs mer >

Möllan i kvällssol
Visa fler
Visa fler aktiviteter