Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Slåtter i Vittsjö med slåttergröt och musik

July 2, 2022, 2:00 PM - July 2, 2022, 4:00 PM


Välkomna till en av sommarens många Ängaliv-aktiviteter! Det är dags för slåtter vid Tidemanstorp i Vittsjö lördagen 2:e juli kl. 14-16!

Det bjuds på musik och slåttergröt. 

Arrangemanget är kostnadsfritt, all hjälp är välkommen! Kontakta gärna Sven Jensén, ordförande Skånes hembygdsförbund, om du har frågor, tel: 0708-42 12 31.

Ängaliv är ett samarbete med Göinge...

Läs mer >

Hässjning på Månsas torp

July 7, 2022, 1:00 PM - July 7, 2022, 4:00 PM

Välkommen att delta i hässjning på Månsas torp som ägs av Regionmuseet och ligger utanför Skärsnäs i Kristianstads kommun.

Enkel fika serveras.

Arrangemanget är kostnadsfritt, all hjälp är välkommen! Kontakta gärna Sven Jensén, ordförande Skånes hembygdsförbund, om du har frågor. Tel. 0708-42 12 31.

Ängaliv är ett samarbete med Göinge slåttersällskap, Glimåkra hembygdsförening, Göinge hembygdsförening, Regionmuseet...

Läs mer >

Slåtter vid Ravnarp, Visseltofta

July 16, 2022, 9:00 AM - July 16, 2022, 1:00 PM


Välkomna till en av sommarens många Ängaliv-aktiviteter! 

Lördagen den 16:e juli är det dags för slåtter vid Ravnarp i Visseltofta kl. 9–13.

Det bjuds på enkel lunch.

Arrangemanget är kostnadsfritt, all hjälp är välkommen! Kontakta gärna Sven Jensén, ordförande Skånes hembygdsförbund, om du har frågor. Tel. 0708-42 12 31.

Ängaliv är ett samarbete med Göinge slåttersällskap, Glimåkra hembygdsförening,...

Läs mer >

VISA MER

Skånsk hembygdsrörelse för Ukraina! – bössa hos UNHCR

Med anledning av kriget i Ukraina vill Skånes hembygdsförbund understryka den humanistiska och demokratiska grund som hembygdsrörelsen, och föreningslivet i stort, vilar på. Vi på Skånes hembygdsförbund följer Regionmuseet Skånes exempel och startar därför denna insamling hos UNHCR. Tillsammans har styrelse och personal valt att skänka 10...

Läs mer >

Upptäck skånsk hembygdsrörelse - utflyktstips

Nu finns foldern "Upptäck skånsk hembygdsrörelse" i ny upplaga. Den tar dig på fantastiska utflykter runt om i landskapet. Här finns historiska byggnader och industrimiljöer, lummiga trädgårdar, levande hantverk och mycket mer att upptäcka! I år presenterar vi inte mindre än 28 förslag på spännande och fina platser att åka till....

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Skånes hembygdsförbund är en ideell paraplyorganisation för den skånska hembygdsrörelsen och är en del av en rikstäckande organisation bestående av Sveriges hembygdsförbund och 26 regionala förbund. 

Skånes hembygdsförbunds 107 medlemsföreningar erbjuder årligen hundratals arrangemang och utställningar. Själv arrangerar vi kurser och temadagar för våra medlemmar, men också publika evenemang. Skånes hembygdsförbund förvaltar...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]