Nyheter

Vill du arbeta med kulturarv och kulturpedagogik? I så fall har vi just nu ett ledigt arbete för dig! Sök jobbet som hembygdskonsulent hos Skånes hembygdsförbund – se Platsbanken!

Visa fler

Om oss

Skånes hembygdsförbund är en ideell paraplyorganisation för den skånska hembygdsrörelsen och är en del av en rikstäckande organisation bestående av Sveriges hembygdsförbund och 26 regionala förbund. 

Skånes hembygdsförbunds 107 medlemsföreningar erbjuder årligen hundratals arrangemang och utställningar. Själv arrangerar vi kurser och temadagar för våra medlemmar, men också publika evenemang. Skånes hembygdsförbund förvaltar...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Utdelning av Lengertzpriserna

21 oktober 2023 13:30 - 21 oktober 2023 15:00

Skånes hembygdsförbund delar varje år ur Lengertzpriserna. Det är ett litteraturpris, till en bok som skildrar skånska förhållanden, och ett konstpris till en skånsk konstnär som gjort viktiga insatser under året. 2023 års priser går till Emma Severinsson och Helene Toresdotter för boken "Skräddat för herrskap", om en textil kulturskatt...

Läs mer >

Utställning om Lengertzpristagarna

21 oktober 2023 13:30 - 12 november 2023 17:00

Årets Lengertzpriser delas ut 21 oktober, på Regionmuseet Skåne i Kristianstad. Då öppnas också en utställning med bilder ur prisboken "Skräddat för herrskap" och platsgjorda konstverk av konstpristagaren Sebastian Mügge. Utställningen varar t o m söndagen den 12 november och är tillgänglig under museets öppettider.

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]