Om oss

Östervåla hembygdsförening bildades söndagen 3 oktober 1926. Den 13 februari 1927 hölls det första årssammanträdet. Den högtidliga invigningen av MÅRTSBOGÅRDEN, som den då blev döpt till, ägde rum söndagen den 10 augusti 1930 och förrättades av landshövding Walter Murray, Västerås. Vid invigningen var även generalkonsul Erik Natanael Åkerlund, (som härstammar från Östervåla), närvarande och överlämnade då till föreningen en donation om 3000 kr. Mårtsbogården består av ett 20-tal byggnader från 1400-tal till 1900-tal som inramas av en vacker park. På gården finns också Östervåla Möbelmuseum. Olika evenemang ordnas under året, allt från allsång till kakkalas. Alla är varmt välkomna till hembygdsgården, gamla som unga, medlemmar och icke medlemmar. Kom och besök oss! Vänstra bilden hembygdsgården i början av 1930-talet. Mitten Landshövding Valter Murray. Höger Generalkonsul Erik Åkerlund.

Läs mer >

Nyheter

Budkavle nr 1 - 2019

3 st medlemmar ur Östervåla hembygdsförening styrelse, Torbjörn Ivarsson, Marie Lennartsson och Kerstin Selgeryd,
har efter en längre tids uppehåll framställt en ny Budkavle, som informerar om ÖHF. Den skall delas ut, typ gruppkorsband.
Delas ut med hjälp av Östervåla Idrottsförening. Finns under menyn uppe till vänster som pdf-fil, öppna den och läs.
Det går...

Läs mer >

Nya hemsidan

En ny hemsida har varit under uppbyggnad under 2019. Den  är inte helt 100% komplett.
Men vi har kommit en bra bit på väg. Allt som är inlagt hittar du/ni under menyn längst upp till vänster, det är bara att trycka på respektive som finns där. Även många bildgallerier, tryck...

Läs mer >

Trivselkväll på Mårtsbogården den 15 aug 2019 med sång och tal

Trivselkväll med Korskyrkan som arrangör. Sång och musik samt andakt. Kvällen blev solig och fin efter allt regnande, lite fuktkylig innan det var över. Korskyrkans sångare framförde många fina sånger. Det var ca 35 st som besökte denna kväll då med korskyrkans sångare, talare och kaffefixare  inräknad, ca 15...

Läs mer >

Visa fler nyheter

Aktiviteter

Julgröt på Mårtsbogården

21 December 2019

Datum ? för Julgröten på Mårtsbogården, kanske blir det någon annan tid än vad som nu står, men det brukar vara söndagen före Julafton.

Bilder från förr. Foto: Dag Vesterlund

...

Läs mer >

Östervåla Hembygdsförening

Plats: östervåla hembygdsgård

Börjar: 21 December 2019 13:00

Slutar: 21 December 2019 15:30

Visa fler aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]