Om oss

Östervåla hembygdsförening bildades söndagen 3 oktober 1926. Den 13 februari 1927 hölls det första årssammanträdet. Den högtidliga invigningen av MÅRTSBOGÅRDEN, som den då blev döpt till, ägde rum söndagen den 10 augusti 1930 och förrättades av landshövding Walter Murray, Västerås. Vid invigningen var även generalkonsul Erik Natanael Åkerlund, (som...

Läs mer >

Inställda evenemang

Alla våra planerade evenemang vid Mårtsbogården är f.n. helt inställda p.g.a den rådande corona-pandemin. Vi avvaktar folkhälsomyndighetens vidare besked .

Besök gärna vår vackra hembygdsgård och ströva runt i omgivningarna eller bara sitt ned och njut av en medhavd kaffekorg i den fina miljön.

Om du vill betala in din medlemsavgift så...

Läs mer >

Trivselkväll på Mårtsbogården, Berättarkväll den 4 juli 2019

En gemytlig kväll, synd att vädrets makter inte var snälla mot oss, regn, regn men ändå kom 11 st och hörde Bertil Gustavsson och Tage Olsson, båda uppväxta med snickaryrket, berätta om snickeritraditionerna och snickarna inom Östervåla.

Foto: Dag Vesterlund
 

JULGRÖT

Lördagen den 21 december samlades ett 40-tal personer på Hembygdsgården för att inleda julen med att äta julgröt. Några av föreningens damer hade kokat god gröt, ordnat det juligt i Offerbostugan och dessutom ordnat ett lotteri med många fina vinster.

Att stämningen var god kunde man se på besökarnas...

Läs mer >

Julgröt
Creative Commons-licens
Julgröt
Creative Commons-licens
Julgröt
Creative Commons-licens

Trivselkväll på Mårtsbogården den 15 aug 2019 med sång och tal

Trivselkväll med Korskyrkan som arrangör. Sång och musik samt andakt. Kvällen blev solig och fin efter allt regnande, lite fuktkylig innan det var över. Korskyrkans sångare framförde många fina sånger. Det var ca 35 st som besökte denna kväll då med korskyrkans sångare, talare och kaffefixare  inräknad, ca 15...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]