Nyheter

Lagom till det nya verksamhetsåret kan Ore Hembygdsföreningen stolt presentera en ny bok Emigrationen från Ore Socken 1846 – 1930. Både i svensk och engelsk upplaga. Författare är Sven Åke Hellgren, Sunnanhed Ore socken Dalarna. Hellgren har djupa rötter i Ore. Hans bok fyller en lucka i historieskrivningen och...

Läs mer >

Återigen besöker tomten Gammelstan. Förra årets premiärbesök gav tydligen mersmak. I en intervju för tidskriften Tomtar på loftet  inför den nya säsongsturnén ger han Gammelstan högsta betyg vad gäller program, julstämning och hästskjuts.  Tomten lovar att komma laddad med godispåsar, julglädje och julefrid.   Om vädret bjuder på slädföre då blir det bjällerklang hela...

Läs mer >

Katten sin tomte känner, de äro goda vänner

Tyvärr så är Medlemsfesten den 29 oktober inställd på grund av för få anmälningarTyvärr så är Medlemsfesten den 29 oktober inställd på grund av för få anmälningar.

 

Medlemmar i Ore Hembygdsförening samt Ore Parken, hälsas varmt välkommen till en gemensam fest på OreParken lördag 29 oktober kl 19.00 - 23.00.

Ni bjuds...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Ore Hembygdsförening är en ideell förening, med drygt 300 medlemmar, i Ore socken som utgör norra delen av Rättviks kommun. Huvudorten Furudal ligger 37 km norr om Rättvik. Föreningen bildades den 16 juli 1927.

Konstnären Gustaf Ankarcrona besökte i mitten av 1920-talet Gammelstan i Norrboda. Han ansåg att den säregna...

Läs mer >

Aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]