Välkommen till Norra Strö Hembygdsförening

Med den ena foten i Kristianstadsslättens bördiga åkermark och den andra i Göinges frodiga blandskog dukar Norra Strö socken fram en karakteristisk go’ bit av nordöstra Skåne.

Här bor gamla bondesläkten tillsammans med dataföretagare. Här dansar pensionärer runt midsommarstången tillsammans med fritidsbarn. Här har framtiden rötter.

Tiden står inte stilla vid hembygdsgården i Övarps gamla småskola. Dold bakom skolans rustika fasad har en fräsch möteslokal byggds till med vidsträckta vyer över Källemosse. Torveldning har ersatts av jordvärme och gulnade dokument och fotografier nu bevaras i ett brandsäkert arkiv. Bland alla de fina utställningarna, känner gamla och unga elever igen sig allra mest i skolsalens återskapade miljö.

Låter det intressant? Besöka oss. Delta in en av våra många aktiviteter. Bli medlem. Klicka på länkarna i listan till vänster för mer information.

 

På gång:

Söndagen den 23 september kl. 14.00 – 17.00
Kulturdag med underhållning av Jan Nilsson och Svänggänget
Knypplingshandarbete visas, gamla bilder granskas
Inträde 100 kronor. Fika ingår. Barn gratis.

Söndagen den 21 oktober kl. 14.00 – 17.00
Torsten Niklasson, Broby, berättar och visar film ”Från häst till GPS”.
Inträde 80 kronor. Fika ingår Barn gratis.

Lördagen den 17 november kl. 14.00 – 17.00
Görgen Svensson, civilförsvaret, föreläser under temat; ”Hur du klarar dig vid en kris”.
Inträde 80 kronor. Fika ingår. Barn gratis.

 

 

Ring vår telefonsvarare för senaste info: 044-74038.

För att underlätta kommunikation med våra medlemmar och minska utskickskostnader i framtiden ber vi alla med e-post att meddela er adress till vår kassör, Annika Böök: [email protected].

 

 

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter