Om oss

Mjölby Hembygdsförenings geografiska verksamhetsområde utgörs av Mjölby tätort. Föreningen är partipolitisk och religiöst obunden.

Mjölby Hembygdsförenings huvuduppgift är att förvalta, vårda och synliggöra de miljöer, föremål, bilder och dokument som finns i vår ägo.

Vi arbetar också kontinuerligt med att förändra och förnya våra utställningar. För detta har vi en arbetsgrupp som förbereder...

Läs mer >

Nyheter

Årets Julmarknad på Hembygdsgården lockade mycket folk. Bara glada miner bland gäster och föreningens medlemmar. På bilden spelar Mjölby Ungdomsmusikkårs Tomteorkester, ett mycket uppskattat inslag i programmet.

Nu kommer Ekbacken och Bergastugan samt vagnsmuséet att juldekoreras så att besökare på vår vackra Hembygdsgård kan, genom fönstren, se hur man juldekorerade förr.

Besök Hembygdsförenings Julmarknad den 27 november och passa på att träffa kommunalrådet Cecilia Burenby (S).  Hon vet allt om kommunens vision för framtiden. 

På fotogruppens möte den 14/11 gjorde vi, efter fikapausen, ett studiebesök hos en grupp entusiaster som bygger en modelljärnvägsanläggning i skala 1:87 med mjölbyinriktning. Mycket trevligt bygge som vi gärna följer framöver.

Vi har två måndagsträffar i fotogruppen kvar innan det blir jullov.

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]