Medåkersalmanackan 2018 finns att köpa. Pris 50:/st. Även kakboken ”Lägg i söcker å döppa” 150:-/st. Beställ under flik t.v. eller ring någon i styrelsen.

GOD FORTSÄTTNING på 2018 önskar Medåkers Hembygdsförening

”Lägg i söcker å döppa”

Köp Medåkers kakbok ”Lägg i söcker å döppa”. Recept och berättelser om kvinnor i bygden. Boken kostar 150 kronor. Beställning kan göras i formulär under fliken Kakboken eller genom kontakt med någon i styrelsen.
För dig som redan köpt boken. Vi beklagar att det finns några tryckfel. Så här ska det vara:
Sid 10 Sockerdrömmar – 3 kkp vetemjöl och 125 grader
Sid 46 Prästgårdskringlor – 3/4 dl socker
Sid 48 Limpor – 1 kg rågsikt

Spelmansstämman blev en succé!

Varmt TACK till alla spelmän, publik och funktionärer vid Medåkers första spelmansstämma den 15 juli 2017. Äkta spelmansglädje. Ulf Svanso ledde programmet med bravur och Bengan Jansson gjorde ett bejublat framträdande.

 

MEDÅKERS HEMBYGDSFÖRENING

Medåkers Hembygdsförening har sin hemvist norr om Arboga. Föreningen bildades 1938. Bygden består av ett antal byar och det lilla villasamhället där kyrkan och skolan är medelpunkten. Det mesta av vår hembygdsförenings verksamhet kretsar kring den vackra hembygdsgården – Abramsgården – belägen i byn Berga i samhällets utkant. Gården har disponerats sedan 1940. Där finns vårt hembygdsmuseum med flera gamla byggnader, några ursprungliga och några ditflyttade. Det senaste tillskottet är ett timmerhus som medlemmarna byggt på plats. Midsommarfirandet är den största aktiviteten under året med hundratals besökande. Gården håller öppet alla söndagar i juli med intressanta program. I början av augusti hålls en friluftsgudstjänst. Höstmarknaden sista söndagen i augusti är numera flyttad till Medåkers Bygdegård av praktiska skäl.  Vi visar gärna Abramsgården för grupper under sommarhalvåret. Fem böcker om Medåker har utgivits och varje år ger föreningen ut en almanacka med bilder från bygden. Under vinterhalvåret ägnar vi oss åt att ta hand om bilder och dokument för framtiden.

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter