Om oss

Vi är en aktiv och en högst levande hembygdsförening i underbara Fryksdalen. Vår hemvist är Berga hembygdsgård i Lysvik där vi också har en fastighet med ett flertal rum och ett rejält kök som vi hyr ut. Utsikten från Berga är vidunderlig med Fryken som ligger som ett smycke nedanför husen. Vi har även gratis Wi-Fi kopplat till bredband med fiberuppkoppling.

Läs mer >

Nyheter

Våren och sommaren 2019

 

Hembygdens dag och Barnensdag 4e Augusti 2019 mellan 12.00-16.00.

Söndagen den 4e Augusti är det på hembygdsgården Berga i Lysvik flera arrangemang, bla så serveras det Motti och fläsk med tillbehör, samt korv kaffe och läskedrycker, Mc Motti, lotterier.

Du kan prova på gamla som nya leksaker, turer med församlingens kyrkbåt, Agility,mm.mm....

Läs mer >

Lysviks stationshus blommar upp

Lysviks stationshus som stod klart 1915 detta samtidigt kom också järnvägen till Lysvik från Sunne och Karlstad. Sen flera år tillbaks har stationshuset inte fungerat som ett stationshus, utan det har varit uthyrt till bla en damfrisör. Nu är stationshuset sålt. Köpare är Stefan Nilsson som har planer på att...

Läs mer >

Forntid • Nutid • Framtid

LYSVIKS HEMBYGDSFÖRENINGEN BILDADES 1931
Sockenstugan byggdes i början av 1800-talet och användes även som skola och låg strax söder om kyrkan. 1981 flyttades huset hit till Berga Gård. Byggnaden innehåller förutom storstuga, kök och två små rum även ett hembygdsmuseum på vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer >

Aktiviteter

Promenader och vandringar samt fritidsaktiviteter

20 February 2019

Beskrivning: Berga gård med ett fyrtiotal bäddar och ett fullutrustat kök. Fotograf: Lennart Nordenstein

Runt omkring hembygdsgården och Berga gård som ligger i anslutning till varandra finns det fina promenad och vandringar. En lagom promenad på några kilometer till affären eller till pizzerian och restaurangen Frykens Pärla...

Läs mer >

Lysviks Hembygdsförening

Plats:

Börjar: 20 February 2019

Slutar: 29 November 2019

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]