Nyheter

Recept Jordnötskakor

Kulturåret 1998, då Stockholm var Euoropas kulturhuvudstad, samlades Hembygdsrörelsen i Örebro län kring det dukade kakfatet vilket utmynnade i en bok "Det stora kakkalaset"!
52 hembygdsföreningar bidrog med varsitt recept. Här kan du testa receptet från Karlslunds hembygdsförening. 
Bara att vrida upp ungsvärmen som Björn Palmqvist skrev i förordet till...

Läs mer >

Covid-19

Pandemin drabbar alla och speciellt oss i "riskgruppen" som varken kan umgås med barn och barnbarn, vänner eller de som vi brukar träffa i våra föreningar.

Det finns nu en pandemilag, se KRISINFORMATION.SE, som gäller t.o.m. 30 september i år och som för Karlslunds hembygdsförening innebär att de...

Läs mer >

Kiosken i Karlslund

För oss i Karlslund och Lindbacka som växte upp på 50-talet var kiosken i Karlslund, vid nuvarande Fallenparkering, en naturlig samlingspunkt. 

För några dagar sedan fick vi i hembygdsföreningen några gamla bilder på e-post från Stina Brockman vars föräldrar Henny och Axel Brockman drev kiosken fram till mitten av 50-talet.

På den...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Karlslunds hembygdsförening vill verka för en positiv utveckling i den del av Örebro som tidigare tillhörde Karlslunds egendom. Vi vill med våra aktiviteter att fler ska upptäcka och få infomation om den unika miljö som Karlslund erbjuder.

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]